Зима

Зима
Пролет

23 септември 2021 г.

Слави Василев: Борисов знае, че ако се изправи срещу Румен Радев, ще загуби

"Българинът се е изморил от това да няма за кого да гласува, а не от ходенето до урните." 

 

"Продължаваме промяната" е липсващият елемент, който би позволил на т.нар. "течение промяна" да състави правителство. Видяхме как ИТН спъна коалицията в отишлия си парламент. Ако Кирил Петков и Асен Василев успеят да наберат достатъчно скорост и станат първа или втора сила, това би бил забележителен резултат. Тогава правителство на промяната ще отвори нова страница в българската политика."

Това каза пред БНР политологът Слави Василев.

Той прогнозира, че при следваща социология, която ще отчете влизането в политиката на Петков и Василев, би се променило процентното съотношение между партиите.

Според политолога ИТН са си взели поука и би следвало да си сътрудничат с Кирил Петков и с Асен Василев.

"Все още по-голямата електорална тежест принадлежи към партиите на промяната въпреки техния неуспех", допълни Василев.

По темата за президентските избори полотилогът посочи, че не смята Румен Радев да има силен съперник:  

"Битката за президент е единствената национална лидерска битка в нашата политическа система. Там би следвало всички лидери да се впуснат. Бойко Борисов не обича такива битки, защото знае, че ако се изправи срещу Румен Радев в тази политическа обстановка, ще загуби. Затова и другите партии мълчат. Ходът на събитията потвърди това, което президентът каза в началото на годината, че моделът на управление "Борисов" трябва да се промени и да обърнем страницата, а това е нещо, което по-голямата част от гражданите припознават като вярна теза".

Василев прогнозира висока избирателна активност:  

"Българинът се е изморил от това да няма за кого да гласува, а не от ходенето до урните. Наличието на новата политическа формация и наличието на президентска битка - национална мажоритарна битка, ще предопределят предстоящите избори като интересни, които действително биха донесли промяна за България". 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар