Зима

Зима
Пролет

7 септември 2021 г.

Корнелия Нинова върна мандата на президента

"Положихме максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност за сформиране на правителство. Не срещнахме подкрепа от страна на ИТН, ДБ и ИБГНИ." 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова върна третия мандат на президента Румен Радев.

Държавният глава прие на „Дондуков“ 2 представители на парламентарната група на „БСП за България“, на която връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание.

"Искам да ви поздравя за отговорния подход за съставяне на правителство. Поздравявам Ви за поведението, което срещна одобрение от българските граждани. Уви, очакват ни нови избори. Пожелавам Ви успех", каза президентът Румен Радев пред представителите на БСП.

"Чакат ни нови избори и преговори за съставяне на кабинет и вярвам, че отново БСП ще бъде активен участник в тях", заяви президентът Румен Радев.

„Използвам случая да благодаря и на министрите и заместник-министри социалисти в служебното правителство, които с отговорната си работа заслужиха до момента уважението на хората“, допълни държавният глава.

"Положихме максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност за сформиране на правителство", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова при връщането на третия и последен нереализиран мандат за съставяне на правителство.

„Не срещнахме подкрепа от страна на ИТН, ДБ и ИБГНИ. Поради това връщаме мандата неизпълнен“, допълни тя, цитирана от Banker.bg.

В петък, 2 септември, Националният съвет на БСП реши партията да върне мандата нереализиран на 7 септември.

"Положихме максимални усилия за постигане на мнозинство и за формиране на редовен кабинет и работещ парламент. Знаете резултата от нашите разговори - трите т. нар. партии на протеста ни отказаха. Смятаме, че е безсмислено да се продължават тези усилия", подчерта Корнелия Нинова след заседанието на Националния съвет.

"Ние искахме разум и отговорност, но не се получи", изрази съжаление лидерът на БСП. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар