Зима

Зима
Пролет

8 септември 2021 г.

Нов български абсурд! На път сме два конгреса да изберат два футболни съюза

Може футболът ни да не е на ниво, но в интригантството, задкулисните хватки, финтовете и чалгата сме шампиони... 

 

Вече не сме просто Абсурдистан, а правен и институционален парадокс в световната действителност. 

На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз гласува решението за свикване на общо събрание на членовете на БФС на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 37, ал. 1, т. 1 от Устава на БФС.

Вчера обаче Софийски градски съд обяви решението си конгресът на БФС да се проведе на 12.10.2021 г.

Конституцията е ясна: Решенията на съда са задължителни за всички държавни органи, юридически лица и граждани.

Няма текст, който да обявява БФС и Боби Михайлов, като негов председател за изключение. Но на Боби и Изпълкома не им пука за българския съд, както и за съдебанта система въобще.

В същото време Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, не изключи възможността да има два Конгреса за избиране на нов президент на БФС.

Очертава се да се сдобием с два конгреса и вероятно с два футболни съюза. (вече преживяхме два Синода…) Може футболът ни да не е на ниво, но в интригантството, задкулисните хватки, финтовете и чалгата сме шампиони. Логично е да се запитаме тогава: Защо ни е съд, когато има хора, които не го зачитат въобще.

И знаете ли, Боби и останалите в сегашното ръководство се държат по този начин, защото знаят, че нищо няма да им се случи. Някой ги окуражава. И става дума за пари. За много пари.

Борислав Михайлов


 Витали Роник, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар