Зима

Зима
Пролет

11 октомври 2021 г.

Калоян Велчев: Има опасност парламентарната кампания да прерасне в сблъсък между Радев и Борисов

"Делян Пеевски да води листа е проява на лош вкус. И провокация..." 

 

"По-интересни ще бъдат президентските избори заради силните кандидатури, които се появиха в последните седмици. Проф. Анастас Герджиков и Лозан Панов изцяло промениха динамиката на тази кампания, тя вече е с отворен край, победата на Румен Радев не изглежда вече така предрешена. Парламентарните избори ни поумориха и затова са една идея по-малко интересни. Дори и да успеем да имаме правителство, едва ли ще успее да изкара цял мандат".

Това каза пред БНР политологът Калоян Велчев.

Според него ДПС правят неочакван ход с номинацията на кандидат-президентска двойка и може би една от целите е да бъде мобилизиран техният електорат, а и да покажат на какво са способни.

"Делян Пеевски да води листа е проява на лош вкус. И провокация... Кандидатурата на Карадайъ означава, че Герджиков ще получи по-нисък резултат на първия тур и може да се окаже, че битката за второто място ще е между Герджиков и Панов. Мисля, че ако Лозан Панов стигне до балотаж, ще е по-опасен противник за Радев".

По думите на политолога ролята на ДПС в българската политика започва да намалява.

Велчев подчерта, че ако има правителство в следващия парламент, то ще се формира около "Продължаваме промяната".

"Въпросителната е не дали ПП ще управляват, а с кого."

Парламентарната кампания има опасност да прерасне в сблъсък между Румен Радев и Бойко Борисов, смята политологът, "защото на Радев му е по-удобно да не влиза в пряк сблъсък с претендентите за неговия пост, а да отиде в паралелната кампания и да започне да напада Борисов, а Борисов също реагира емоционално и не оставя нещата".  


Няма коментари:

Публикуване на коментар