Зима

Зима
Пролет

4 октомври 2021 г.

Емоциите са лош съветник

Гледайте и чувайте какво се случва и най-вече това, което е между думите и усмивките...
 
 
Българите винаги сме действали импулсивно и емоционално. Обичаме силно да любим и мразим, а в резултат разумът паникьосано се оттегля от своя трон. 
 
И макар разумни люде да казват истината, въодушевлението на масата взема решенията за бъдещето на държавата. Която, ако се огледаме наоколо, не ни харесва много. Но пропускаме да отбележим, че това е нашият избор, изборите, които ние сме направили...

Обичаме Костов, разпнахме Костов, обичаме Царя, разпнахме Царя, обичаме Слави, разпнахме Слави, обичаме Кирил... Това е състоянието на политиката в България. Дай един добре платен политически проект и едно лице, което обещава ей сега да ни оправи, и наивните българи се впускат в новата авантюра. Покажи им някой, който поради професията или длъжността би следвало да е почтен, и никой не иска да провери това дали е така. Вяра в клишета, вяра в усмивки, вяра в обещания.
 
А всъщност вярата трябва да бъде в собствения ни здрав разум. Вместо емоционално да защитавате тези, които искат власт над Вас, погледнете фактите и помислете защо всъщност го правят. Защо някой лъже за гражданството си /защото вече стана ясно, и то от думите на самия Петков, че до 20 август е бил канадски гражданин/? Защо някой декларира, че защитава интересите на България, а докладва в американското посолство и приема оттам да му редят служебното правителство? Защо някой се прави на русофил, за да привлече гласовете на харесващите Русия, а е активен участник в "Три морета"?
 
Преди да се доверите на усмивките и обещанията, чуйте думите им - за ваксинирането, за образованието и "Америка за България" в българските училища, за "Три морета, ЕС и НАТО, за здравеопазването. Защото всъщност това ни интересува! А чуждите инвеститори са просто поредните господари, дошли за евтина работна ръка да ни експлоатират, а печалбите да изнасят в собствените си държави.
 
В днешната политика на проекти, фалшиви усмивки и много, много пари, истината е доведеното дете, натирено в ъгъла. Никой не е мразен така, както този, който Ви отваря очите за истината. Предпочитате удобният и сигурен фалш пред това да поемете отговорността за собствените си решения и Родина. Все чакате някой да Ви оправи, а забравяте, че държавността е дело общо на родолюбивите българи.
 
Почтеността има много измерения, но няма декларации за нея. Няма и да има. Родолюбието се вижда от действията, а не от думите. Много от Вас няма да ме разберат. Моето послание е за тези, които са разумни и истински българи. Макар и по-малко от кресливите тролове, техният глас тежи и се чува. Защото истината, макар и бавно, винаги е победител.
 
Днес е време разделно. Не на обединение. Обединение с предатели не може и няма да има. Първо се почистват плевелите, след това се засажда житото. Днес Родината ни е в опасност, която много от Вас дори не осъзнават. И е време нашето поколение да вземе решение да я има ли България!
 
Затова изключете телевизорите, не вярвайте на фейкове и използвайте собственият си мозък. Гледайте и чувайте какво се случва и най-вече това, което е между думите и усмивките. Истината винаги излиза наяве. Три десетилетия са достатъчно, за да се научим да не бъдем наивни.
 
Тези дни чух за себе си много неща. Както казвам - благодаря на враговете, защото заради тях имам силата да продължавам напред. За мен властта е инструментът да постигнем целите, които сме си поставили - независимост на България, българско добро образование за децата ни, безплатно здравеопазване, достоен живот на българите, енергийна независимост, достойна армия, в която офицерите ни няма да се кланят на чуждо знаме.
 
Разумът е този, който трябва да е водещ вече. Емоциите са за незрелите. Вярвайте на себе си, не на идоли!
 
Да живее България!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар