Зима

Зима
Пролет

12 октомври 2021 г.

Борислав Михайлов остава начело на БФС

Извънредният конгрес беше свикан след подписка от 1/3 от клубовете у нас по инициатива на един от кандидатите - Димитър Бербатов 

 

С минимална преднина Борислав Михайлов побеждава основния си конкурент Димитър Бербатов и остава начело на Българския футболен съюз. 

Същевременно от екипа на Димитър Бeрбатов искат балотаж, тъй като трима от делегатите не са гласували, а една бюлетина е била невалидна. Това са новините от последните минути от извънредния Конгрес на БФС, който продължи повече от 4 часа.

Така бившият вратар на националния тим, който стана четвърти в света на световното първенство през 1994 г., ще продължи да заема поста, който спечели през 2005 г. Това е четвърти път, в който Михайлов е преизбиран.

241 гласа са за Борислав Михайлов

230 гласа - за Димитър Бербатов

8 гласа - за Христо Порточанов

Към настоящият момент постът на Михайлов не изглежда толкова категоричен, тъй като в лицето на Бербатов се появи един доста сериозен конкурент за шефското място в БФС.

Гласуването се проведе при закрити врата, без звук и без журналисти в залата. Дори при обявяването на новия президент журналистите трябваше да четат по устните на обявяващия резултатите.

Извънредният конгрес беше свикан след подписка от 1/3 от клубовете у нас по инициатива на един от кандидатите - Димитър Бербатов. Първоначално от БФС отхвърлиха искането, тъй като видяха грешки в документацията. След това обаче съдът разпореди конгресът да се проведе, съобщава Frognews.bg.

Последният мандат на Михайлов беше доста противоречив. В края на 2019 г. той подаде оставка след като тогавашният министър-председател Бойко Борисов и министър на младежта и спорта Красен Кралев заявиха, че държавата няма да работи с БФС, докато той не се оттегли. През април 2021 г. бившият вратар оттегли оставката си и заяви, че ще довърши мандата си. 

Въпреки очакванията избраният днес (12 октомври) президент да управлява само до 18 март 2022 г., за когато беше насрочен редовен изборен конгрес на централа, в дневния ред на днешното събитие беше записано, че спечелилият ще управлява в следващите 4 години.

До края на деня трябва да бъдат избрани и новите членове на Изпълнителния комитет на БФС.

"Днес, пред погледа на цяла България, представителите на УЕФА и ФИФА, които казаха, че не са виждали по-прозрачен Конгрес, още веднъж се доказа, че ръководството на БФС никога не е подценявало и манипулирало демократичния избор. Благодаря за оказаното доверие.

След доста целенасочена и тежка кампания на част от залата, стигнахте до вашия избор. Промяна ще има, вие сами ще се уверите. Искам още веднъж да благодаря за това, че ме подкрепихте и за начина, по който се организира Конгреса. Ще работя с цялото си сърце през следващите 4 години за Вас", заяви Михайлов.




Няма коментари:

Публикуване на коментар