Зима

Зима
Пролет

7 октомври 2021 г.

Подариха рап парче за рождения ден на Владимир Путин (видео)

В чест на личния празник на руския президент ТАСС излезе с огромен очерк, посветен на навиците, любимите неща и известните цитати на Путин 

 

Рап парче подариха младежи от Крим за рождения ден на Владимир Путин. 

То се казва "Благодаря за мира!" и е написано специално за руския лидер, който навърши 69 г. днес. Групата е заснела и клип, в който се виждат графити с Путин от различни кътчета на Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна.

Един от изпълнителите на песента - Влад Молчанов разкрива пред "Телеканал Крым 24", цитиран от ТАСС, какво ги е вдъхновило да посветят рап парче на Путин.

"Владимир Путин за Крим е повече от супергерой. И думите, които звучат в песента, са написани от чисто сърце. Надявам се, че нашият кримски поздрав ще се хареса на Владимир Владимирович", казва още момчето. В текста на рапа се говори как Путин "не спи до зори". "Знам, че е трудно, но не си сам", гласи още текстът, а рефренът е заглавието "Благодаря за мира". Видеоклипът е заснет в арт пространството "Таврида".

Поздрав за рожденика, който днес навършва 69 години, отправи и руският патриарх Кирил.

От Кремъл вече съобщиха, че Путин ще отпразнува рождения си ден в тесен семеен кръг, а през деня ще има обичайната работна програма. В чест на личния празник на руския президент ТАСС излезе с огромен очерк, посветен на навиците, любимите неща и известните цитати на Путин.

"Това е Путин, той не спи", е заглавието на публикацията, която разкрива кои са любимите храни, напитки, спортове и привички на руския президент.

Въпреки че още през 2002 г. Путин признава "Всичко мога да изпия", се знае, че предпочита чая пред кафето, както и квас - пред кефира. Путин пие редовно отвари от билки и треви от Алтай и Сибир.

Признава, че любимото му пиво е радербергското, от което дори Ангела Меркел му е изпращала за подарък. Но не крие, че напоследък отбягва да пие бира, защото прави корем.

С Меркел Путин има и конфузна случка от 2007 г., когато решава да заведе на срещата с нея любимото си куче - лабрадора Кони. А както се разбира впоследствие, канцлерката на Германия се страхува от кучета.

"Нищо не знаех за това. Точно обратното, искаше ми се да направя нещо приятно, когато й покажа моето куче", коментира Путин, цитиран от Dnes.bg. Прессекретарят му Песков разказва, че президентът обича животните, но никога не е виждал при него котки, за разлика от кучетата. Обича и конете, въпреки че е падал неведнъж при езда.

И ако не си пада по домашните котки, то техните сродници от дивата природа - тигрите, са му слабост. Руският президент активно участва в проекта за възстановяване на популацията на амурските тигри и в експеримент, посветен на опазването на жеравите. Всеизвестно е също, че стопанинът на Кремъл обича да лови риба, обикновено в Сибир.

Форма поддържа първо с упражнения, а после и с дължини в басейна. Известно е, че президентът е майстор на спорта по джудо и самбо, но освен това кара алпийски ски и фрирайд. Всеизвестно е какво е тренирал Путин - той е майстор на спорта по джудо и самбо, но чак на 60 години се качва на зимни кънки, за да се научи да играе хокей на лед. В началото дори не е можел да се задържи на тях. "На игра отслабвам по 1,5-2 кг", казва Путин.

В очерка се разказва още за любимата му храна и напитки.

Сред тях са плодовете и зеленчуците, изварата и медът, а сутрин закуска с каша, обикновено елда, грис или оризова. Путин не си пада по сладкото, но обожава сладоледа и обича да прави салата по своя рецепта. Пред месото предпочита рибата.

Относно физическата форма, президентът казва: "Имам си общо правило, можете да го наречете диета, може и да не го наречете: всичко е полезно с мярка".

Публикацията описва, че Путин обича да чете исторически книги и мемоари, а сериалът от 1968 г. "Щит и меч" го е вдъхновил да стане разузнавач и да мине през школата на КГБ.

На въпроса "какво правите в свободното време", руският президент отговаря: "Работя".

"Това е Путин, той не спи, той работи", шегува се с това неговият прессекретар Дмитрий Песков. Самият Путин обаче признава, че му е трудно да става рано и 5,5-6 часа сън не му стигат. На масата до него винаги има томче на Лермонтов, впечатлен завинаги е от "Война и мир" на Лев Толстой. "Още от детството си обичам Ръдиърд Киплинг", разкрива самият Путин.

Руският президент няма музикално образование, но свири на пиано и в негово изпълнение може да се чуят любими руски песни. Според народния артист на Руската федерация Сергей Ролдугин Путин може да изсвири без ноти първата прелюдия от "Добре темперирано пиано" на Бах.

Самият Путин казва, че харесва всякаква музика, стига да е талантливо композирана, но не си пада по хеви метъла, който му идва по-тежка музика. Предпочита класиката, но папийонка слага изключително рядко - само на приема на британската кралица.

"Слушам всеки ден Рахманинов, Бах, Бетховен, Моцарт, Чайковски", разкрива Путин. От съвременните изпълнители любими са му музикантите от "Любэ". "Момчетата пеят за нас, за нашия живот, правят го находчиво, на разбираем език", обяснява президентът.

"Най-големият грях - това е предателството", смята Путин. "Това е най-мерзкото престъпление, което мога да си представя", категоричен руският президент и разкрива, че само това не може да прости.



Няма коментари:

Публикуване на коментар