Зима

Зима
Пролет

8 октомври 2021 г.

Приют "Фандъкова"

Назначенията на изпадналите верни кадри на ГЕРБ показват как свикналите да разчитат на партията с главно П трудно намират път към пазара на труда 

 

Столичната община е нещо като последен пристан на останалите без работа хора от по-първите редици на ГЕРБ и близкото обкръжение на партията. 

Тази седмица например тихомълком бе трудоустроен бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов, който беше уволнен през май заради насилието срещу протестиращите през миналото лято. Лично кметът Йорданка Фандъкова го е назначила за директор на Столичния инспекторат. Или казано иначе, Иванов, който бе отстранен от МВР за "незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство", сега ще се бори за ред в столицата.

По същия начин преди няколко месеца в столичното кметство бе приютен и проф. Тодор Кантарджиев. След като бе освободен от директорския пост Националния център по заразни и паразитни болести, той стана консултант на общината по ваксинационния процес.

Преди това пък общинските дружества се оказаха новото работно място за няколко неуспели кандидати на ГЕРБ за районни кметове. Например, след като Димитър Дилчев изгуби от кандидата на "Демократична България" в район "Студентски", беше назначен в ръководството на Центъра за градска мобилност. Цветомир Жеков, който пък не успя да се пребори с кандидата на БСП за район "Изгрев", влезе в "Чистота Искър". Предложението за новите работни места и за двамата беше внесено в Столичния общински съвет от Георги Георгиев, който вече е и председател на съвета след оставката на Елен Герджиков.

Ако ГЕРБ не успее да се върне във властта след предстоящите на 14 ноември избори, няма да е никак учудващо да станем свидетели на още такива назначения - София остава последната голяма крепост на партията на Бойко Борисов. 

А най-важното е, че показват как свикналите да разчитат на партията с главно П трудно намират път към пазара на труда.

Ивайло Иванов


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар