Зима

Зима
Пролет

19 ноември 2021 г.

Даниел Вълчев: Две неща може да попречат на Радев за втори мандат

Според него тази обида на загубилите може да попречи и при преговорите за правителство, ако „липсва такт“ 

 

„Балотажът беше ясен още от самото начало. Видимо беше, че Румен Радев влиза в тези избори с много голяма маса и инерция, които идваха от две неща. На първо място относително успешен мандат без гафове и скандали.“

Това заяви проф. Даниел Вълчев по бтв.

„Без съмнение г-н Радев е фаворитът за втория тур. Две неща може да обърнат нещата. Едното е, че има известна обида у избирателите на тези партии, които го подкрепиха, а в замяна на това загубиха парламентарните избори. На второ място е усещането, че е на път нова концентрация на властта. Но това са мои заключения, а аз не съм представителна извадка“, каза Вълчев.

„Това, което се промени между двата тура и особено в деня на първия тур също заслужава да бъде казано. Първо – всички онези партии, които го подкрепиха, не просто загубиха гласове, но до голяма степен претърпяха и едно унижение. Струва ми се, че част от техните ръководства и не малка част от техните членове всъщност привиждат в това появата на новата формация. Зад тази поява пък привиждат ролята на президента Радев, който ако не е участвал в зачеването ѝ, то при акуширането със сигурност“, смята Вълчев. 

Според него тази обида на загубилите може да попречи и при преговорите за правителство, ако „липсва такт“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар