Зима

Зима
Пролет

3 ноември 2021 г.

Проф. Даниел Вълчев: В пандемията политиката взе превес над здравните аргументи

"Липсва и йерархия на социалните дейности, които могат да бъдат засегнати от мерките. Училищата и градският транспорт се затварят последни." 

 

"Доста време има ясно хаотично говорене по темата с епидемията. Хората основателно имат притеснения дали това, което представлява ситуацията от здравна гледна точка, е това, което се казва. Управлението, което и да е то, трябва да каже ясно на хората защо трябва да се ваксинират. Хаотичното говорене създава само проблеми."

Това коментира пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на юридическия факултет в СУ, бивш вицепремиер и министър на образованието. Според него липсва прогнозиране на действията за справяне с пандемията.

"Липсва и йерархия на социалните дейности, които могат да бъдат засегнати от мерките. В момента няма разлика в начина, по който ходиш на казино или на дискотека, и начина, по който ходиш в университета. Едно правителство трябва да направи такава йерархия - първо затваряш това, което няма голямо социално значение. Училищата и градският транспорт се затварят последни."

"Политизирането на темата прави изключително лошо впечатление. Политиката взе превес над здравните аргументи. Неяснотата в кризата води до радикални настроения. Това е криза, която ще преживеем", допълни проф. Вълчев.

Той изрази мнение по темата за предстоящите избори. По думите му няма ясни визии за бъдещето на България, а в президентската надпревара липсва истински дебат. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар