Зима

Зима
Пролет

28 ноември 2021 г.

Костадин Костадинов: Няма да бъдем опозиция, защото изразяваме волята на голямото мълчаливо мнозинство

„В България за последните 30 години управлява една партия - партията на американското посолство, която просто сменя абревиатурите и имената на играчите.“ 

 

„Възраждане“ няма как да бъде опозиция, защото изразява волята на голямото мълчаливо мнозинство от българския народ, което тепърва ще става все по-силно, все по-активно и по-настоятелно ще заявява исканията си в Народното събрание.“

Това каза пред БНР лидерът на партията Костадин Костадинов.

„Внимателно следя преговорите в мола, които се водят в момента. Не виждам нещо, което да заслужава подкрепата на „Възраждане“, като започнем от най-важното, което нас ни вълнува – възстановяването на нормалния начин на живот в нашата страна. Напротив – видяхме, че проектоминистър-председателят Кирил Петков заяви категорично и в прав текст, че за него т.нар. ваксинация с експерименталния препарат срещу Covid-19 ще бъде личен приоритет и той лично щял да се заеме с това“, посочи той.

"Партия "Възраждане" няма да подкрепи правителство на преговарящите в момента четири политически сили", заяви Костадин Костадинов. Според него подготвяното в момента правителство продължава политиката на своите предшественици.

"Няма разлика между ГЕРБ, ДПС и другите партии, които в момента се опитват да правят правителство и те ще го направят впрочем, тъй като политиката, които защитават те, е една и съща."

Костадинов цитира отговор от Министерството на здравеопазването на питане на „Възраждане“, според който „нито една от т.нар. ваксини не е тествана в българска лаборатория“.

Лидерът на „Възраждане“ припомни, че от партията не са против ваксините, познати и използвани в историята досега и определи ваксините срещу коронавируса като „гавра с медицината и подигравка със здравия ни разум“.

„Така че не може да бъде наречена „Възраждане“ антиваксърска организация. Ние сме организация, обединяваща хора със здрав разум.“

"Това, което се случва в момента, рязко контрастира с представата ни за нормален начин на живот", подчерта Костадин Костадинов в предаването „Неделя 150“.

„В момента се извършва една брутална принудителна ваксинация, срещу която ние от „Възраждане“ ще се борим и едно от първите неща, които ще се опитаме да направим, е да намерим съмишленици в Народното събрание, с които да поставим въпроса пред Конституционния съд – дали зеленият сертификат отговаря на Конституцията.“

Последните десетилетия от 1989 г. насам върху българите се изпълнява много добре планиран и мащабно провеждан геноцид“, посочи Костадинов по повод повишената смъртност през последната година у нас.

„Иначе казано, не е някакъв проблем, че българите изчезваме с темпове, които са невиждани досега – вече 14 години държим първото място по смъртност, и изведнъж сега в момента всички страшно много се загрижиха от ръста на смъртността през миналата година.“

Запитан за новия вариант на вируса, който бе идентифициран в Южна Африка, Костадин Костадинов коментира:

„Вирусите мутират и такива нови щамове ще има сигурно в следващите десетилетия. Трябва ли да затворим света, да затворим държавите и да обречем следващите поколения на един осакатен живот, да превърнем маските в част от ежедневното облекло, да изкараме децата от училище, да се затворим всички по къщите, да има домашен арест? Това ли трябва да очакваме ние, защото се поражда поредният нов щам?“

Според Костадинов в коалиционните преговори до момента има „само общи приказки и някои доста притеснителни тежнения, които подсказват, че новото правителство ще продължи политиката на старите, която изключително и само защитава чужди национални интереси“.

„В България за последните 30 години управлява една партия – партията на американското посолство, която просто сменя абревиатурите и имената на играчите, които се слагат на преден план в българския политически театър“, обобщи лидерът на „Възраждане“.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар