Зима

Зима
Пролет

27 ноември 2021 г.

Особености на българския политически пазар

Ех, мъка коалиционна. Коалиция "ПП МОЛ", която ни обещава парадайз, нещо забуксува...

 

 

Майтапим се с политпазара в МОЛ-а, но мислите ли, че им е лесно на хората:

Трябва да изглеждат като лица на промяната, а се налага да вадят физиономии от нафталина и прокурорските сводки.

Няма как да изключат БСП от преговорите, макар много да им се иска, или поне частта от БСП, начело с Корнелия Нинова. Мъката, че тя се усети какви ги вършат, няма граници. Целта хем БСП да участва във властта, хем да пробута хората на Радев и да не допусне такива на Нинова, явно се оказва мисия невъзможна.
Радев се опитва да натресе свои протежета на ключови места в новото правителство, но нещата станаха ясни и пазарлъкът не върви. Радев се опитва да отложи вовеки веков свикването на новото Народно събрание, защото ако не се разберат, от Козяк няма да му дадат коледни подаръци и няма да го потупат по рамото. 

ИТН хем им се иска да участват във властта, хем да не си личи колко много се извъртяха. Битката за постове е епична. Еспертите къртят.

Промяната в енергетиката се промъкна изотзаде с лика на Румен Овчаров, а борбата с корупцията се намъкна с лицето на Сестра Галева. Някъде зад кулисите цъфна на пазара и Масларова. 

Публичността на пазара, вместо очаквания ефект на масово възхищение и точене на лиги, накара народът рязко да изтрезнее и да осъзнае, че глупостта и алчността са конферансиетата на преговорите.

Ех, мъка коалиционна. Коалиция "ПП МОЛ", която ни обещава парадайз, нещо забуксува. Ние от Възраждане сме на принципа да не пречим на врага си да греши. Особено публично. НИЕ ЧАКАМЕ! 

 

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар