Зима

Зима
Пролет

29 ноември 2021 г.

Когато детската ти мечта е била да си диктатор

Тази жена, която би трябвало да лекува деца, призовава за диктатура и насилие над свободните граждани. Явно нищо човешко не е останало в разбиранията й... 

 

Много се притеснявам, когато някой започне да гледа с подобен особен поглед. 

Особено когато същият, в случая професор Велизарова, началник на Детска клиника по белодробни заболявания, призовава за въвеждане на диктатура. Няма да се правя на Фройд какво й е липсвало, че да иска подобно нещо. Не е подобаващо и уместно лекари да търсят насилието, за да си наложат мнението. Един лекар преди 80 години също много е харесвал диктатурата. И в името на здравето и подобряването на човечеството, е правил опити с хора. В името на обществото, по негови изказвания! Същият е обвинен за престъпления срещу човечеството!

Сега тази жена, която би трябвало да лекува деца, призовава за диктатура и насилие над свободните граждани. Явно нищо човешко не е останало в разбиранията й. Насила не можеш да принуждаваш хората да се подлагат на експерименти. Работата на лекарите е да лекуват и да информират пациентите си. Не да търчат със спринцовки след тях и да призовават всеки, който не се съгласи с ваксинирането, да бъде арестуван и принуждаван. 

Има нещо дълбоко сбъркано в света напоследък. Всякакви мании, истерии и психози избуяха, а медиите им дават бял свят, като допълнително паникьосват хората. Защо срещу тази женица, бълнуваща за диктатура, нямаше някой здравомислещ - лекар, юрист или политик, който да й опонира и да й обясни каква е нейната работа и защо диктатура никога не трябва да се допуска. 

Най-вече, защото душевно болните обикновено тогава вземат властта!

Ама какъв поглед, ааа?


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар