Зима

Зима
Пролет

4 ноември 2021 г.

Властта развращава и променя

Радев прави това, което правеше и Борисов по време на кампанията си - използваше поста си, за да води предизборната си кампания 

 

Ясно е, че кандидатите за президент и вицепрезидент в тази кампания са поставени в няколко отбора. 

В "А" отбора е само действащия Президент, който е предварително обявен за победител. В група "Б" са умнокрасивите кандидати, а в група "В" - тези, които са неудобни и/или несериозни. 

Дотук с равния старт. На мен например много ми се иска дебат между всички, включително действащия Президент на равни начала с останалите да дебатираме по важните национални въпроси. Явно няма да стане, победата се гарантира служебно. С целият ресурс на държавата.

Попадна ми една публикация от 2019 година. Когато, съвсем резонно, Румен Радев пита Борисов, защо използва държавния ресурс, за да води предизборната си кампания. Защото пътува със служебните коли на НСО, защо НСО се влачи след него да го охранява от народната любов, защо използва неограничено медийни ресурси в качеството си на действащ премиер, защо се среща с кметове и т.н. и прави пресконференции като премиер, а всъщност си води предизборната кампания. Нормални и добри въпроси. КОИТО СЕГА АЗ ЗАДАВАМ НА САМИЯ НЕГО! 

И да попитам с чии средства Румен Радев обикаля България на предизборни обиколки, кой плаща за охраната, за бензина, за колите, включително за медийното време, които ние, останалите, в повечето случаи си плащаме извън минималния гарантиран медиен пакет. Всъщност Радев прави това, което правеше и Борисов по време на кампанията си - използваше поста си, за да води предизборната си кампания.

За билбордовете на Радев и Йотова навсякъде вече се коментира. Откъде инициативният комитет се е сдобил с толкова много средства. Или, както и в случая с ПъпЪпЪ И пЪ, парите са десетки и стотици хиляди левове дарения от уж отделни лица, но тънка нишка ги свързва в един единствен център. 

Винаги в политиката и живота на важните въпроси може да си отговорим, като следваме пътя на парите. И от това как ползваш народните пари, си личи морала и отношението към суверена - българският народ. Но явно за някои политици, парите не миришат!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар