Зима

Зима
Пролет

26 ноември 2021 г.

Мая Манолова не може да е шеф на КПКОНПИ! Кой и защо я предлага на този пост?

Двойният морал не е прецедент в политическото блато, даже отдавна е приемлив рецидив, чиито критици звучат демоде... 

 

Един призрак броди из медийното пространство и поставя тревожни въпроси за безпристрастната работа на антикорупционните органи.

Мая Манолова била обсъждана за шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) при преговорите за съставяне на правителство…

Дали идеята е на „Продължаваме промяната“ или на „Има такъв народ“, това е без особено значение.

Поне за мен е сигурно - адвокатът на Манолова за КОНПИ е Кирил Петков!

По време на предизборната кампания той лобираше за коалицията на бившия омбудсман. Дори неприлично зовеше избирателите, колебаят ли се между „Продължаваме промяната“ и ИБГНИ, да гласуват за Манолова.

Учудващ е дефицитът на правна култура на авторите на тази кадрова рокада. Да лансираш за ръководител на антикорупционна комисия ярко политическо лице, което не само не крие своите симпатии и антипатии в политиката, но и агресивно ги налага, е провокация към обществения морал и саботаж на правовия ред.

Да, Манолова бе успешен омбудсман! Но тя зае този пост с решаващата помощ на партиен лидер, срещу когото водеше пунически войни.
Двойният морал не е прецедент в политическото блато, даже отдавна е приемлив рецидив, чиито критици звучат демоде.

Уникалното при „червената“ Мая е, че тя няма „червени линии“ в политиката. Може да е в коалиция и с либералния Слави Трифонов, и с десния Христо Иванов, и с хибридния Кирил Петков. Даже е в кохортата на президента, който всъщност ликвидира ИБГНИ, акуширайки на „Продължаваме промяната“.

Безчет са абсурдите на новото време и наивните възклицания са архаични. Но никак не е архаично изискването новият ръководител на КОНПИ да не е обвързан със зависимости, като например членство в масонски ложи и други тайни организации.

Апропо, потресаващите снимки от въвеждане в масонството на президентски съветник трябва да ни отворят очите, иначе задкулисието ще ги затвори.

Ако четворната коалиция ще сменя едни бухалки с други бухалки, новият морал ще е всъщност старият.


Велизар Енчев, Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар