Зима

Зима
Пролет

30 ноември 2021 г.

Хайде честито!

Не бойте се, докато стигнем до Омега варианта, бустерите ще си ги слагаме сами, всяка сутрин на гладно 

 

Новият вариант Омикрон бил 5 пъти по-заразен от първия - Алфа. Бета-та и Гама-та се затриха някъде по статистиките. 

Делта-та, на свой ред, беше 3 пъти по-заразен от Алфа-та и макар по-малко смъртоносен, по някакъв начин, се оказа изключително опасен. 

Сега е ред на Омикрон-а и той да е най-опасен, но не е ясно колко точно, понеже се предполага, че може да е много смъртоносен, но  било рано да се каже, тъй като все още никой не бил умрял от него. Освен това ваксините не го спирали (то не че спряха разпространението и на предишните варианти), обаче, въпреки това, се налага да се поставят бустерни дози на първите две, разработени срещу Алфа-та, дето трябваше да ни пазят от Делта-та, валидни за всичките варианти до края на азбуката и до края на живота ни, и които важаха за 1 година в "зелените сертификати", дето ЕК ги направи за 9 месеца, защото ефектът им траел само 6 месеца, понеже падал наполовина след 3-тия, но не се проявявал до първия.

Та, подсилванията вече ще са на 3 месеца вместо на 6!!!

Не бойте се, докато стигнем до Омега варианта, бустерите ще си ги слагаме сами, всяка сутрин на гладно.

Великобритания, The Guardian: 

"Здравният секретар Саджид Джавид потвърди, че на всички възрастни ще бъде предложена бустерна доза, след като Съвместният комитет по ваксинация и имунизация (JCVI) обяви, че времето за изчакване се съкращава за всички възрастни, като приоритетът за резервацията се решава от NHS.

Надзорният орган каза, че на възрастните от 18 до 39 години трябва да се предложат бустерни дози и препоръча да се намали разликата между втората и третата доза от поне шест месеца на поне три месеца."


 Д-р Антония Първанова

Няма коментари:

Публикуване на коментар