Есен

Есен

24 ноември 2021 г.

Игри на стражари и апаши

Ако Гешев иска да се "откупи", да вземе да арестува Борисов и няколко от неговата шайка и да им повдигне обвинения. Но... гарван гарвану око не вади!

 

 

Не, че съм имала някакви илюзии за менталното ниво на Иван Гешев и възможностите му за стратегия и тактика, но днешния ход дори мен ме потресе. 

При положение, че драстичните кражби на ГЕРБ не се разследват, не се разследват пачките от чекмеджетата на Борисов, не се разглеждат сигналите на хората срещу политици от ГЕРБ, изведнъж прокуратурата реши да се захване с Бойко Рашков. Който е единственият според мен служебен министър, който знае какво прави и си върши добре работата. И не го е страх да отговаря на неудобни въпроси.

Нивото на главната ни прокуратура е някъде около нивото на южноосетинската.  Е, толкова си могат. Вярно, главният прокурор с конкурс си го избрахме, но пък само той си се яви - възпитаникът на Академията на МВР в Симеоново. Магнаурската школа, както й казват. Все повтарям, че има разлика дали си мечтал да станеш полицай или юрист, но много хора не го разбират.

Няма да постигнат нищо. Освен да вбесят допълнително хората. Ако Гешев иска да се "откупи", да вземе да арестува Борисов и няколко от неговата шайка и да им повдигне обвинения. Тогава дори аз ще го защитя! 

Но... гарван гарвану око не вади! Впрочем там не са гарвани, а лешояди. Остава само усещането за мръсни и кални борби някъде из блатото...


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар