Зима

Зима
Пролет

18 ноември 2021 г.

Велизар Енчев: Турция ни трeтирa кaтo ocмaнcки вилaeт, кaтo Изтoчнa Румeлия

"Вината" на Нинова е, че посегна на феодалите в БСП, живеещи от обществени поръчки, разпределяни от Борисов през последните 5 г. Тя започна поход срещу тях и той ѝ донесе всичките тези беди, които сега се стоварват върху нея." 

 

"Министър Рашков пропусна да каже днес, че главната отговорност за гласуването в Турция е в три партии в 45-то Народно събрание, където по инициатива на Слави Трифонов и с активната подкрепа на Мая Манолова и Христо Иванов бяха направени поправки в Изборния кодекс, с които да се позволи в държави извън ЕС да се гласува в неограничен брой секции."

Това заяви Велизар Енчев в предаването "Разговор" на Fakti.bg.

Той припомни, че тогава именно той от парламентарната трибуна от името на БСП се е противопоставил на тази според него протурска поправка.

"Въпреки призивите ми към държавният глава да наложи вето на тези поправки, той някъде към 2-3 сутринта на 30 април е подписал указа за обнародване в Държавен вестник на тези поправки. Тези поправки в момента, с асистенцията на държавния глава и с пряко участие на Мая Манолова, Слави Трифонов и Христо Иванов, са пряко отговорни за това, което преди една седмица стана на територията на Република Турция", каза още Енчев.

"Т. нaр. "пaртии нa прoмянaтa", oбгрижвaни oт Рaдeв, ca прякo oтгoвoрни зa тoвa, кoeтo cтaнa в нeдeля (90 хиляди души глacувaхa в Турция нa фoнa нa cлaбaтa избирaтeлнa aктивнocт у нac - бeл. рeд.)

Избирaтeлитe трябвa дa пoтърcят oтгoвoрнocт нaй-вeчe и aкo ca глacувaли зa тeзи три пaртии, кoитo избрoих, aкo мoгaт дa ce пocипят глaвaтa c пeпeл, и aкo рeзултaтът в нeдeля e нeгaтивeн зa Бългaрия, дa знaят, чe винaтa e в тeзи хoрa, a нe тoлкoвa в Рeпубликa Турция, кoятo прoвeждa cиcтeмнa пoлитикa нa нaмeca във вътрeшнитe ни рaбoти. Пo cъщecтвo Турция ни трeтирa кaтo ocмaнcки вилaeт, кaтo Изтoчнa Румeлия", кaзa тoй.

Според Велизар Енчев Румен Радев пряко е подкрепил "Продължаваме промяната", когато казал, че би искал България да има повече министри като Кирил Петков. 

"Моите уважения към Кирил Петков, но той е нарушил Конституцията. Как може държавният глава да застава открито зад нарушител на Конституцията, публично да заявява, че България трябва да има повече министри като него и вие да не мислите, че това няма да се отрази на изборния процес. Естествено, че ще се отрази. Естествено, че ще налее десетки хиляди гласова на партия "Продължаваме промяната". Няма какво да крием, това е партия на държавния глава Румен Радев", коментира още той и обърна внимание, че новият политически проект е "ударил" именно партиите, които са застанали зад Румен Радев.

Велизар Енчев предупреди, че по никакъв начин не бива да падат червените линии в преговорите между България и Северна Македония, както е поискал служебния външен министър Светлан Стоев. "Тези червени линии са поставени от 44-то Народно събрание и рамковата позиция на правителството, в които се казва, че България по никакъв начин не може да отстъпи от червените линии за осъждане на присвояването на българското историческо и културно наследство от Скопие", обясни той.

"Корнелия Нинова има голяма "вина", че посегна на феодалите в БСП. Те живеят от обществени поръчки и европейските фондове, които се разпределят от правителството на Борисов през последните 5 години. Те захранваха тези лица в Българската социалистическа партия. Нинова започна поход срещу тях и той ѝ донесе всичките тези беди, които сега се стоварват върху нея", смята Велизар Енчев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар