Зима

Зима
Пролет

10 декември 2021 г.

НС на БСП одобри единодушно коалиционното споразумение и кандидатите за министри

Към споразумението има и политическа програма с 18 приложения по различни сектори 

 

Единодушно със 138 гласа "за", нито един "против" и нито един "въздържал се" Националният съвет на БСП одобри коалиционното споразумение за съставяне на правителство и одобри кандидатите на БСП за вицепремиер и министри.

По време на заседанието е било решено лидерът на БСП Корнелия Нинова да бъде предложението на партията за вицепремиер и министър на икономиката и индустрията.

Иван Иванов – министър на земеделието, Георги Гьоков – министър на социалната политика, Христо Проданов – министър на туризма – това е предложила Нинова на колегите си по време на пленума. И тримата са приближени до лидерката на БСП, както и няколко мандата народни представители.

"Националният съвет даде висока оценка на преговорния екип. Даде мандат на г-жа Нинова да подпише коалиционното споразумение", заяви след пленума зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

Предвижда се в бъдещото правителство да има петима вицепремиери. Към споразумението има и политическа програма с 18 приложения по различни сектори.

Според текста, който пленумът одобри, Агенцията за безопасност на храните и Агенцията по горите преминават от земеделското министерство към премиера, а агенцията за одита на средствата от еврофондовете към това ведомство към финансовия министър. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар