Зима

Зима
Пролет

8 декември 2021 г.

Ама що не говорехте, когато бяхте „репресирани“ бе, журналя?

Що не напускахте, тръшвайки вратата и обявявайки гласно защо сте го направили? Що мълчахте като п@тки?! 

 

Да, имам правото да го напиша! 

Защото от мига, когато Бойко Борисов се появи във Властта, от първия му миг на развят кожен шлифер, не спрях и не промених позицията си  – да громя „управлението“ му на всички нива, както и на кохортата му ГЕРБ.

ГОДИНИ наред. МНОГО ГОДИНИ.

ГОДИНИ НАРЕД бях абсолютна САМА на медийния терен като опозиция на Боко и ГЕРБ.

ВСИЧКИ сегашни „нови“, „новоморални“ и нови „почтени“ „революционери“ журналисти МЪЛЧАХА! МЪЛЧАХА!! МЪЛЧАХА!!!

На мен гледаха като на луда, самоубийца някаква и винаги неправилна.

ВСИЧКИ сегашни „нови“, „новоморални“ и нови „почтени“ „революционери“ журналисти се въртяха като пумпали около Боко и ГЕРБ, лазеха, лапаха, усукваха се и МЪЛЧАХА! МЪЛЧАХА!! МЪЛЧАХА!!!

Днес реват, пищят, крещят, истерясват, врещят срещу Боко и ГЕРБ, като отвързани, ужасно закъснели, едва когато мандалото падна.

Всички те днес се редят на НОВАТА КОПАНКА НА НОВИЯ ВОЖД.

И се слагат, и се усукват, и се въртят на караминьол, и се лигавят или се пъчат джандар сурат, белким ги забележат колко са против Боко и ГЕРБ, че да ги удостоят с някоя престижна длъжност, да ги върнат пак да каканижат по телевизора, тоя път не в угода на Боко, а в угода на Новия Вожд, или в краен случай да захлебят някой нов лев.

Слушам Тошко на Слави в парламента как мрачно се зъби каква цензура имало в бтв, Нова, БНТ и как имали цензори от ГЕРБ, дето им се месили какво да казват.

Чета ДЖУРналистки във ФБ, които изведнъж от чаршафите на Боко и ГЕРБ се събудиха революционерки срещу него.

Ама що не говорехте, когато бяхте „репресирани“, бе?

Що не напускахте, тръшвайки вратата и обявявайки гласно защо сте го направили?

Що мълчахте като п@тки?!

Та чак сега се събудихте „борци“ срещу мафията на ГЕРБ и „борци“ за свободата на словото?

Що се правехте, че Веселина Томова не съществува, що? Щото Боко така ви казваше ли? Или АВТОЦЕНЗУРАТА ви е втората природа?

Журналистът, ако е истински, е воин! За Истината! И поради това е напълно съзнателно наясно, че поема всички рискове, както в личен, така и в професионален план.

А рисковете са убийствени.

Но само тогава имаш право да говориш за отстояване на свободата на словото. Не след дъжд качулка, когато единствената ти цел е пак да се закачиш на нова ясла, тоя път на новия Вожд Диктатор, на когото да лижеш задника. Точно както си го правил на предния.

Когато преди много години Костовата власт ме изхвърли от журналистиката, защото си позволих да извадя на светло мръсната криминална приватизация на „Златни пясъци“ при САТРАПНА ЦЕНЗУРА, излязох и дадох пресконференция пред смълчаните дръжки на микрофони, които ГОДИНИ след това, докато не падна Костов, ме заобикаляха по улиците, където ме видят. Години наред стоях без работа. Но не съжалих за избора си да тръшна вратата.

Когато години наред блъсках и водех война срещу Боко и ГЕРБ и ме рутеха, и ме мачкаха, всички тия сега, дето се пишат „революционери“ с „нов  морал“, не смееха да пръднат и да му споменат критично името. Камо ли да ме защитят.

Сега е същото!

И знаете ли защо се упражняват толкова дълго, истерично, крещейки срещу Боко и ГЕРБ? Защото това им дава „червена точка“ пред новите властници и им дава оправдание да не са остро критични срещу новата власт, което е мисия на всеки журналист – опозиция на ВСЯКА ВЛАСТ!

Много били репресирани при Боко, ама всите мълчаха като задници.

Сега от „репресирани“ не може да се вредиш.

Партизаните качили се на 7 септември в гората, дефилират триумфално като „борци за свобода“ на... 9 септември.

Да ми леят дитирамби за „свобода на словото“ насрани от коленичене типове, когато е трябвало да СЕ ИЗПРАВЯТ, ме отвращава.

Затова в техните редици няма да ме видите.

Защото, когато е трябвало аз съм била на барикадата. А те бяха в публичния дом – безгласни, накупени, надупени точно от властта на Боко.

Сега аз имам отново работа – да вадя ИСТИНАТА за новата Власт, защото това е призванието на журналистиката, а те отново са в надпревара и се бутат с лакти да се сложат на новата Власт. Защото свободни по дух никога не са били.

И вместо Четвъртата власт, винаги са били Четвъртата проститутка.


Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар