Зима

Зима
Пролет

29 декември 2021 г.

Още една жалка история от неизбежния пейзаж

Особен чар излъчват младите антикомунисти, които по времето на соца са се редили на километрични опашки за хляб, живели са в землянки, а бабите и дедите им зверски са избивани 

 

По стар български обичай, присъствието във властта винаги е съпроводено с лично материално и финансово облагодетелстване. 

Дори и за година-две да си бил управник, няма начин да не отмъкнеш нещо - я 5-6 апартамента, я вила на Халкидики, а може и парцел в престижен столичен квартал, където един ден ще имаш баровско жилище. 

Този обичай стриктно се спазва и от млади, и от стари. Особен чар излъчват младите антикомунисти, които по времето на соца са се редили на километрични опашки за хляб, живели са в землянки, а бабите и дедите им зверски са избивани.

"Шефът на младежкия ГЕРБ Георг Георгиев е успял да построи за последната година и половина къща с 300 кв. м. РЗП в софийското село Лозен. При най-консервативна оценка този градеж струва 250 000 лв., но в имотните декларациите на Георгиев като зам.-министър и депутат не се открива такава сума."

Възторженият комсомолец на ГЕРБ, целунал ръката на Главатаря, е ярко доказателство, че обичаите ни са неизкореними и следват неотклонно и безпощадно и младите, и старите управници. 

Младият гербер, който беше зам.-министър на външните работи при правителството Борисов 3, е купил парцел от 900 кв. м. в с. Лозен през 2018 г. срещу 82 144 лв.  Когато постъпва на поста заместник-министър Георгиев декларирал, че той е купен с “кредит, спестявания от предходни години и заплата”.

Георг Георгиев

 

Любо Кольовски

Няма коментари:

Публикуване на коментар