Зима

Зима
Пролет

2 декември 2021 г.

В Германия ще приемат закон за задължителната ваксинация срещу ковид

Неваксинираните ще бъдат лишени от правото да посещават всички търговски обекти с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и хлебарниците 

 

Германия реши днес да бъдат наложени ограничения на неваксинираните, за да се намали дневният прираст на заразените с коронавируса и да се възпре разпространението на новия му вариант Омикрон.

Канцлерът в оставка Ангела Меркел и бъдещият й приемник на поста Олаф Шолц са се споразумели с правителствата на 16-те федерални провинции неваксинираните да бъдат лишени от правото да посещават всички търговски обекти с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и хлебарниците. Те са се договорили също националният парламент да приеме закон за задължителната ваксинация срещу ковид.

"Положението е много сериозно", каза Меркел на съвместна пресконференция с Шолц, който се очаква да бъде избран за канцлер следващата седмица от Бундестага. По думите й броят на инфекциите се стабилизира, но остава прекалено висок.

Днес бе съобщено, че през последното денонощие в Германия са били регистрирани повече от 73 хиляди нови случая с коронавирус и са починали 388 души с диагноза Ковид-19. Ваксинираните в страната са близо 69 на сто, което е около средното за ЕС, но далеч под нивата в Португалия или Ирландия.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар