Зима

Зима
Пролет

9 декември 2021 г.

Идва ли климатичен паспорт след санитарния?

Фанатиците превърнаха екологията в чудовище, заплашващо цивилизацията. Ала за богаташите тя стана печеливша дейност... 

 

По-рано днес излезе новината, че Байдън е обявил план за ваксинирането на света срещу Ковид – 19. 

Без съмнение инициативата на пращящия от здраве и интелект президент ще бъде приета с ентусиазъм от неговите почитатели. Поне в ЕС гламавщината ръководи живота. Тук не е нужно американците да спускат директиви, защото местните вече са опитомени - сами си поставят нелепи цели и опитват да ги изпълнят, въпреки понасяните болки и щети. Този трънлив път води до чудновати постижения... 

А дали след санитарния паспорт няма да ни наложат и климатичен?

Шведската компания "Doconomy" представи кредитна карта, контролираща количествата въглероден двуокис, отделяни в резултат на нашите покупки. Проектът е разработен с "Mastercard" под егидата на Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата.
Приложението ще изчислява колко килограма CO2 са изпуснали в атмосферата избраните от нас продукти. Ако се окаже, че техният въглероден отпечатък е по-скъп от това, което плащаме на касата, ще ни бъде препоръчана "екологична" цена за компенсиране на разликата.

Картата "DO" има месечен лимит за "придобиваните" парникови газове – той е съобразен с изискванията на ООН за съкращаването с петдесет процента на въглеродните емисии до 2030 год. Многозначителен е надписът, предназначен за притежателите, на обратната ѝ страна: "Аз поемам отговорността за всяка своя транзакция, за да помогна за защитата на планетата".

Фанатиците превърнаха екологията в чудовище, заплашващо цивилизацията. Ала за богаташите тя стана печеливша дейност... 

Едва ли е далечен денят, когато изживяващите се като свръхчовеци ще започнат поименно да ни искат сметката за климатичните промени. Технологиите и натрупаната лична информация на сървърите на големите компании позволяват това... 

Ще диктуват как да живеем. Сега предприятията плащат данък за отделяните въглеродни емисии, но вероятно скоро с него ще бъде обложен всеки един от нас.

Добре сме дошли в електронния концлагер!


Николай Николов, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар