Зима

Зима
Пролет

27 декември 2021 г.

Рамзан Кадиров е готов да влезе в Украйна

"Ако Киев съществува, ще има място Западът да създаде там военни бази и да диктува условия на държавата ни." 

 

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че с хората си е готов да влезе в Украйна, чака само заповед. Той е уверен, че руският президент Владимир Путин няма да позволи на западните страни да разположат военни бази в Украйна.

"Ако Киев съществува, ще има място Западът да създаде там военни бази и да диктува условия на държавата ни. Сигурен съм, че нашият президент няма да допусне това. А ние, пехотата, сме готови да излезем и да изпълним заповедта, абсолютно никакъв проблем, каза Кадиров, цитиран от ТАСС и "Фокус".

Той отбеляза, че Киев води антируска политика.

"Ако трябваше аз да се произнеса, отдавна да бях решил. Или щях да присъединя Украйна към Чеченската република, или щях да я взема отдавна, решавайки въпроса още там. Все пак има държавни регулаторни и правни споразумения, които не позволяват вземането на такива решения. Но моето убедено мнение е, че ако президентът на Украйна Владимир Зеленски и неговият екип се държат по този начин, то Украйна отдавна трябва да бъде присъединена към страната ни", добави Кадиров, подчертавайки, че изразява личното си мнение.


 




Няма коментари:

Публикуване на коментар