Зима

Зима
Пролет

3 декември 2021 г.

Последният окоп

Целта на битката е запазване на контрола върху паричните потоци, прикриване на кражбите, насаждане на повелята на Борисов, че само ГЕРБ може да управлява държавата 

 

По всичко личи, че ГЕРБ ще си отива дълго, много дълго. 

Вече стана тенденция всяко съмнение за грешна стъпка на служебното правителство да става повод за специални пресконференции на бившите управляващи, на които се сипят обвинения и назидателни разсъждения това ли е промяната. Последният повод бяха обвиненията за закононарушения на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания Ваня Караганева от кадри на ГЕРБ, останали в Съвета на директорите на ДКК.

Последвалата пресконференция и масираното присъствие на гербаджии по сутрешните блокове на телевизиите, които рецитираха аргументите на взелите решението за отстраняването на Карагенова, показва, че властта на ГЕРБ съвсем не е приключила. 

И затова има два сигурни сигнала - първият е, че верни хора са се окопали на различни позиции в държавата и ще се опитат да саботират всякаква ревизия или желание за промяна на статуквото на което и да е ниво в администрацията, но особено яростно на ресурсни места (разбирайте - органи, през които текат, текли са и ще продължават да текат много пари). Фактът, че Караганева беше назначена от бившия министър на икономиката и настоящ лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков само ожесточава изказа на хората от ГЕРБ. 

Вторият сигнал е, че по телевизиите продължават да дефилират дежурни говорители на Борисов, превърнали се в специалисти по всичко поради липса на интелектуален артикулиращ ресурс.

И макар и служебният министър на икономиката, принципал на ДКК и самата Карагенова да отрекоха обвиненията, това остана встрани от информационния поток.

Целта на битката за всеки окоп е една - запазване на контрола върху паричните потоци, прикриване на кражбите, насаждане на повелята на Борисов, че само ГЕРБ може да управлява държавата и че всички са маскари.

Така че задачата за изчегъртването до чисто на държавата няма да е лесно, нито бързо. Партизанската война ще се води окоп по окоп още месеци.


 Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар