Зима

Зима
Пролет

28 януари 2022 г.

Полиция нахлу в дома на шефа на Булгаргаз за обиск

Киро и Асен явно са му вдигнали мерника, защото им пречи в битката за овладяване на държавния газов търговец и пазара на газ в страната 

 

Скандал „Радев – Киро“ клати стола на шефа на Булгаргаз.

Полиция е нахлула в дома на шефа на Булгаргаз Николай Павлов рано тази сутрин. Униформените позвънили на вратата на Павлов още по тъмно и нахлули в дома му, разкри единствена АФЕРА.

Той и семейството му още спяли, когато на вратата почнало да се звъни на пожар. При отварянето съпругата на Павлов изпаднала в шок от групата униформени на прага. Те нахлули, показали полицейска заповед и искали са претърсят дома му, след което да го отведат за справка. Павлов бил в лошо здравословно състояние. Отказал да тръгне с полицаите. Обадил се и на адвокат. Когато адвокатът дошъл, на място констатирал, че въпросната заповед за претърсване е  хвърчащо листче и отказал обиск.

Николай Павлов беше министър на енергетиката в първото служебно правителство на Румен Радев. При последните две остана шеф на Булгаргаз.

Киро и Асен обаче явно са му вдигнали мерника, защото им пречи в битката за овладяване на държавния газов търговец и пазара на газ в страната.

След първоначалните искри между Павлов и правителството по темата с азерския газ, последва известно затишие. Телефонните обаждания от Радев към Киро обаче явно не са спрели мераците им с Асен да се отърват от Павлов, който явно много им пречи.

Интересното в случая днес обаче е, че това е първата полицейска акция на Рашков и Киро, която не беше публично обявена и услужливите медии не бяха пратени да висят с камери и микрофони пред дома на Николай Павлов.

Николай Павлов

 

Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар