Зима

Зима
Пролет

14 януари 2022 г.

"Възраждане": Поискахме отпадане на зелените сертификати, но ни беше отказано

Работна група ще бъде сформирана под егидата на премиера, която след две седмици ще изготви доклад до какви изводи са стигнали 

 

Премиерът Кирил Петков разговаря с представители на партия "Възраждане". 

Сред тях бяха заместник-председателите на партията - Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и доц. Атанас Мангъров, в качеството му на здравен експерт на формацията.

"Срещата при премиера Кирил Петков премина конструктивно. Стигнахме до някои решения. Основното е, че поискахме моментално отпадане на зелените сертификати, което на този етап беше отказано", заяви Цончо Ганев пред журналисти.

Повод за срещата е протеста преди няколко дни.

От "Възраждане" обявиха, че ще бъде сформирана работна група с учени, които защитават тезата, че мерките трябва да продължат, както и учени като доц. Атанас Мангъров, които са на обратната позиция. В нея ще има и представители на „Възраждане“, един от които е Деян Николов, който е статистик и ще може да се обработват данни, които ще се предоставят на Министерството на здравеопазването по отношение на заболеваемостта и смъртността, стана ясно от думите на Цончо Ганев, съобщава Banker.bg.

Работната група ще бъде сформирана под егидата на премиера и до сряда ще бъдат уточнени хората, които ще се включат в нея. Тя ще работи поне две седмици, след което ще бъде направен доклад до какви изводи са стигнали.

От "Възраждане" са поискали още да бъде отменено безумието децата ни в училище да се тестват. "Стотици, да не кажа хиляди деца, не посещават училище в момента, защото не са допускани поради това, че отказват да се тестват или да носят маски“, смята Ганев. От партията са поискали това да се отмени веднага, но премиерът е отказал.

Срещата стана възможна след отрицателен PCR тест на Кирил Петков. До днес той беше в изолация заради положителен резултат за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев, даден след провелия се Консултативен съвет за национална сигурност при президента.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар