Зима

Зима
Пролет

12 януари 2022 г.

Костадин Костадинов: Ако няма да има диалог, ще има още протести

"Поздравявам министър Сербезова, която прояви здрав разум, нейното поведение беше най-мъжкото от страна на всички управляващи." 

 

"За съжаление стигнахме до ситуация като днешната, когато хиляди българи излязоха да кажат, че не са съгласни с принудителната ваксинация и всички ограничения."

Това заяви по бтв Костадин Костадинов

"Аз не мога да кажа, че протестът е срещу медиите, разбрах, че е имало агресия на протестиращи срещу екип на бТВ, но огромната част от медиите в България за съжаление не са обективни", каза Костадинов.

"Ако са били подложени на физическа агресия, съветвам вашите журналисти да се обърнат към съда. Аз също смятам да направя същото заради моето ЕГН, което беше показано от вашия екип. Когато има такъв проблем, очевидно е, че вината е в двете страни, така че не бива да се сърдите на хората, за това че има агресия срещу медиите, когато те са едностранчиви и отразяват само едната страна."

"Ще последва задължителна ваксинация, а това ние не бива да допускаме и би било редно медиите да отразяват пропорционално и приоритетно както на едната, така и на другата страна мнението.

Аз в момента съм под домашен арест, маскиран като карантина, днес минаваха около 10-тина полицаи, очаквайки да изляза навън", допълни политикът.

"Така че не мога да се срещна с министър-председателя, заради домашния ми арест. Поздравявам министър Сербезова, която прояви здрав разум, нейното поведение беше най-мъжкото от страна на всички управляващи, тя намери кураж да покани протестиращи в кабинета си. Това искахме да се случи и с министър-председателя, предложихме една контактна група от специалисти да излезе с един анализ дали е полезен или вреден зеленият сертификат.

Обществото трябва да е наясно, че е взето едно прозрачно решение от специалисти в сферата на медицината, а не да бъде налагано като решение отвън. И затова се стигна до днешния протест. Вината за пострадалите е на управляващите, ние предупредихме че ще има такъв протест."

"Още на парламентарния контрол казах - направете тази работна група, заявете някакви срокове, в които ще отмените това нещо. Усещате ли абсурда на цялата ситуация със зеления сертификат, нали всички имат зелен сертификат, които са ваксинирани, а пак трябва да бъдат карантинирани? Заболеваемостта си следва абсолютно логиката на всяко едно вирусно заболяване през зимата. Аз в момента съм абсолютно здрав, но съм в карантина, ако това не е медицински фашизъм, не знам какво е?"

"Ако не се разберем, ще има задължително следващи протести. „Демокрацията означава разговор и диалог, това го каза и министър-председателят. Нашата протегната ръка не беше приета", каза в заключение Костадинов.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар