Зима

Зима
Пролет

11 януари 2022 г.

Карантината – „спасителното салче“ на първите мъже у нас. А скъсаните менискуси какво бяха?

„Къде са разследващите журналисти?“ А къде е прокуратурата да разследва това, което разследващите журналисти разкриха – кюлчета, далавери и тлъсти пачки?

 

 

Вчерашният КСНС бил абсолютно ненужен. 

Главната му цел била да се покаже, че президентството е горната камара на парламента и че оттам се свеждат задачите на Министерски съвет и на Народното събрание. 

Коментарът е на бившия министър-председател Бойко Борисов, който днес на пресконференция за пореден път разкритикува действията на президента Румен Радев и правителството на Кирил Петков.

„Този абсолютно ненужен КСНС. Целта му беше Радев да се откачи ангажиментите си и да прехвърли всичко на нищо неподозиращия премиер. Но какво се случи вчера? Вчера президентът му отне всякаква възможност за маневри, след като всичките партии са подкрепили. Първа цел бе да се покаже, че президентството е горната част на парламента. От там се свеждат задачите на парламента и правителството. Помните ли след КСНС да не се е изказвал премиерът“, атакува лидерът на ГЕРБ.

Борисов определи карантината и самоизолацията на първите мъже в държавата като „спасителното салче“, а председателят на парламента Никола Минчев обезглавил цялата държава.

„В  момента карантината се спасява като спасително салче на президентство, правителство и парламент, каза Борисов. Това ли е предимството на младостта? След като приятелят ти е с COVID и имаш симптоми, с какъв акъл обезглави цялата държава? Надявам се да спазят закона, това, което всеки от нас спазва. Ако не го направят, това вече е безотговорно. По нито една важна тема няма да може да се спори, да се говори. Ще се скрият зад мониторите на онлайна, след като месеци наред не взеха абсолютно никакви мерки. Пуснаха по Нова година хората да се заразяват масово“, изрази недоволство Борисов.

Май самият той забравя, че месеци наред именно той беше само и единствено в „онлайна“ чрез преките си включвания във Фейсбук профила му, по-известен като „Севда ТВ“ – без неудобни срещи, без посещение на Народното събрание. Що се отнася до карантината на държавните мъже, така е редно. 

Ами скъсаният менискус, Борисов? На 20 април миналата година Борисов се контузи само два дни преди насроченото изслушване в Народното събрание. Случайност? Можем само да гадаем, но фактите са си факти – с операцията на менискуса Борисов се простреля в коляното.

На пресконференцията с цялата си наглост експремиерът попита: „Къде са разследващите журналисти да разследват далаверата с тестовете?“. 

А къде е прокуратурата да разследва това, което разследващите журналисти разкриха – кюлчета, далавери и тлъсти пачки?


Веселка Иванова, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар