Зима

Зима
Пролет

10 януари 2022 г.

Владимир Путин: По време на безредиците в Казахстан са използвани технологиите на Майдана

„Дългосрочната упорита работа, извършена в рамките на ОДКБ за формиране на цялостна система за сигурност, дава резултати.“

 

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че по време на безредиците в Казахстан са използвани технологии на Майдана, включително информационна поддръжка, съобщава РИА НОВОСТИ.

„Бяха използвани добре организирани и добре контролирани групи от бойци, както каза и президентът Токаев, включително тези, които са преминали, очевидно обучени в терористични лагери в чужбина“, каза той на извънредна сесия на Съвета на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКБ).

В същото време той подчерта, че страната е изправена пред пряка заплаха за държавността и е необходимо незабавно да се отговори на агресията. Президентът отбеляза, че организацията е успяла да вземе необходимите мерки възможно най-бързо.

„Дългосрочната, искам да подчертая това, дългосрочната упорита работа, извършена в рамките на ОДКБ за формиране на цялостна система за сигурност на участващите държави, включително, разбира се, на Колективните мироопазващи сили на ОДКБ, дава резултати“, каза Путин, цитиран от Cross.bg.

Той добави, че събитията в Казахстан засягат всички членове на ОДКБ.


Няма коментари:

Публикуване на коментар