Зима

Зима
Пролет

26 февруари 2022 г.

Дмитрий Медведев: Западните санкции няма да попречат на операцията в Донбас

Според него решението за изключване на Русия от Съвета на Европа е добър повод за връщане на смъртното наказание при особено тежки престъпления, което се прилага в САЩ и Китай 

 

Западните санкции срещу Русия няма да попречат на военната операция за защита на Донбас.“

Това заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност, бивш президент и бивш премиер Дмитрий Медведев.

Под думите му операцията ще продължи до постигането на обявените от президента Владимир Путин резултати.

Според Дмитрий Медведев санкциите са резултат от „политическа импотентност“, дължаща се на неспособността на бъде променен курсът на Русия. По думите му ограничителните мерки ще консолидират властта, управленските елити и до голяма степен гражданите на страната.

Медведев видя прекрасен повод за окончателно преразглеждане на отношенията с държавите, които са въвели санкции срещу Москва.

"Русия вече не се нуждае от дипломатически отношения със Запада, след като той въведе санкции срещу Москва заради военната й операция в Украйна", заяви днес в социалната мрежа "ВКонтакте" бившият руски президент Дмитрий Медведев, предаде Ройтерс.

„По принцип можем да се откажем от всичко, включително от подписания от мен и Барак Обама и продължен от Владимир Путин и действащия президент на Съединените щати Договор за стратегическите настъпателни оръжия“, подчерта Медведев, цитиран от Banker.bg.

Според него не са необходими и дипломатически отношения и е време за затваряне на посолствата, а контактите могат да продължат с взаимно наблюдение през бинокли и оръжейна оптика.

Медведев е на мнение, че решението за изключване на Русия от Съвета на Европа е добър повод за връщане на смъртното наказание при особено тежки престъпления, което се прилага в Съединените щати и Китай. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар