Зима

Зима
Пролет

13 февруари 2022 г.

Защо Радев не повтори опита на Борис Трети, вместо войски на Източния фронт, да изпрати корпус за освобождаване на Вардарска Македония?

Вместо дипломацията ни да води безнадеждни преговори със сърбомакедонистите за еврочленството им, българската войска ще ги вкара в ЕС за броени часове... 

 

Президентът Радев спешно свиква Консултативния съвет за национална сигурност, за да се одобри създаване на НАТО-вска батальонна група за война с Русия.

Това, което монархът Борис Трети отказа да направи – да изпрати през 1941 г. български войници на Източния фронт, днес се кани да направи републиканският президент.

Всъщност защо Радев не повтори опита на Борис Трети, който не прати войски на Източния фронт, но командирова корпус за освобождаване на Вардарска Македония, където замести заминалите на Изток германски дивизии?

Защо Радев не предложи на НАТО да изпратим български корпус в Северна Македония, вместо да воюваме на Източния фланг срещу Русия?

Вместо дипломацията ни да води безнадеждни преговори със сърбомакедонистите за еврочленството им, българската войска ще ги вкара в ЕС за броени часове.

Така ще си спестим позора да воюваме с нашата Освободителка и в същото време ще решим с един замах „Македонския въпрос“.

В духа на евроатлантическите ценности!


Велизар Енчев, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар