Зима

Зима
Пролет

28 февруари 2022 г.

Пийте с цялото си гърло, дами и господа

„Ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората. Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото. 

 

Западът обмисля лишаване на руски хокеисти от участие в турнири.

Очаква се тази тенденция да последва и в други дисциплини на спорта.

В същото време, в Германия, руски репортери сигнализират за поставяне на обяви пред входа на ресторанти, на които е изписано, че чужди граждани, с руски паспорти, не са добре дошли в заведенията.

Отправени са предупреждения към диригенти, артисти, художници, че вероятно ще бъдат прекратени техните трудово-правни отношения  със западните ведомства.

За съжаление всички претенции за човешки ценности угасват, когато политиката реши да издевателства в хегемонията си, показвайки истинския си облик.

Тя винаги е била над всичко.

Всъщност, сещам се за една знаменита фраза на незабравимия  Георги Калоянчев във филма „Неочаквана ваканция“:

– Ракията винаги е била над политиката... е... и ще бъде!

А опиянения има разни, дами и господа.

Аналогиите с фашизма, които за някои са безпочвени, за съжаление ще стават все повече и повече.

Някак символично ми идва и новината, че Германия ще въоръжава Украйна, придружена с усмивки и аплодисменти в Бундестага.

Температурата през февруари се вдига повече от обичайните летни стойности с новината на корицата на сп. „Time“:

– „Мощна бомбардировка отваря вратата на мира“.

Пийте с цялото си гърло, дами и господа.

Ето още нещо от речта на Алън Ф. Дълес – ръководител на американските тайни служби по време на Втората световна война и бъдещ шеф на ЦРУ.

То е негов цитат от награждаването на висши офицери от американската армия, участници във Втората световна война, състояло се на  24.02.1945.     

„...Ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни.

Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват.

Как?

Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия.

Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси.

Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти.

Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството – с една дума, каквато и да е безнравственост.

В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, което им скимне да правят.

Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел.

Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото.

Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това най-ловко и незабелязано ще култивираме и то ще разцъфне с кичести цветове.

Само малцина, малко хора ще се досещат или даже ще разберат какво става. Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгнем духовните корени на болшевизма, ще опошляваме и унищожаваме основите на родната нравственост.

По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм.

Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юношеските им години. Главният залог ще бъде върху младежта.

Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест.

От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити.

Ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта.

Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител.

Ето това ние ще направим.

Всичко това ще извършим под девиза:

”Защита на правата на човека и гражданските му свободи…”


Звучи някак родно, близко до душата ни, а..?

Наздраве, дами и господа!


Велин Хаджолов, бивш шеф на ОСА в ДАНС, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар