Зима

Зима
Пролет

24 февруари 2022 г.

Костадин Костадинов: Кой ще плати последиците от санкциите срещу Русия?

По думите му в България няма натиск, защото се натиска някой, който се съпротивлява, а тук само се изпълняват заповеди 

 

"Някои хора са с предварителни позиции в зала. Видях го това днес. ГЕРб излязоха и се върнаха с променена позиция. 

От днес по-унизителен момент не съм виждал. Още по-унизително беше, че след като се прие декларацията с гласовете на 6 от 7-те партии в парламента, всички станахме на крака, ръкопляскахме тържествено все едно сме превзели Цариград. Това беше парад на васалитета и блюдолизничеството – кой е повече верен на сюзерена, кой е по-по натовец. Като попитахме кой ще плати щетите от тези санкции срещу Русия, отговор не получихме. Попитах дали не можем да сме страна в тези разговори, защото излиза, че подкрепяме предварително зададени решения в тези разговори. 

Един от участниците днес заяви, че България не сме независима държава. Когато попитах кога сме загубили независимостта ни - ми беше отговорено, че България не е неутрална. Имам чувството, че разговарях с партийни секретари на БКП. А те дори не бяха от БСП."

Това заяви пред журналисти лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Международното право е мъртво от 1999 година, когато една държава като САЩ атакуваха една суверенна държава и изби хиляди. Ние скърбим за жертвите, защото Украйна е близка и братска държава. Това обаче не са първите жертви. Припомняме, че има убити и изгорени българи в Одеса, има бити българи и осквернявани български паметници", заяви още той.

"Вечни съюзи няма. Украйна не е член на НАТО и не знам какво е отношение на НАТО към това. Говори се, че ще се задейства член 4 от Вашингтонският договор. Коя е страната член на НАТО, която е засегната?", попита той.

"България в момента е колония, управлявана отвън. Обръщаме се към всички българи, които биха потърсили подкрепа и подслон - добре сте дошли, ние ще ви подслоним, имаме тази възможност", каза Костадинов.

"Трябва да защитим българите в Украйна", категоричен бе той.

По думите му в България няма натиск, защото се натиска някой, който се съпротивлява, а тук само се изпълняват заповеди. "Ще дойде време "Възраждане" да управлява и то ще е съвсем скоро", каза Костадинов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар