Зима

Зима
Пролет

18 март 2022 г.

Румен Радев: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът

"Който вземе решение за предоставяне на въоръжение, въвлича по този начин България във войната." 

 

"Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът."

Това каза президентът Румен Радев, който е на посещение в Стара Загора, относно задържането на Бойко Борисов.

Радев коментира и ситуацията в Украйна. Според държавния глава трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да се помага с каквото може.

"Който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът. Защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците", уточни Радев. 

По думите му нашата основна задача е да не допуснем българските граждани и стратегическите ни обекти да останат без адекватна противовъздушна отбрана. 

"На територията на съседни държави падат дронове със заряди в тях. Ние не трябва да допускаме това да се случи на територията на нашата страна", каза още президентът, цитиран от Cross.bg

Радев каза, че решението за ПВО трябва да се вземе от Народното събрание, но отново уточни, че всеки, който го вземе, трябва да излезе отпред, пред хората, за да им обясни риска и цената които трябва да платят. 

Относно срещата на властта с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, държавният глава каза, че очаква след това Министерският съвет да даде "ясна информация". 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар