Зима

Зима
Пролет

17 март 2022 г.

Дмитрий Медведев: Русия ще продължи да се бори за световния ред, който я устройва нея и нейните граждани

"Гнусна, престъпна и неморална е линията на поведение на страните от западния свят спрямо Русия през последните години. И това въпреки факта, че ние искрено се стремяхме към добри отношения с тях." 

 

"Русия ще продължи да се бори за световния ред, който устройва нея и нейните граждани. В нея няма място за нацисти и геноцид."

Това заяви Дмитрий Медведев.

"Западът няма да може да „превъзпита” Русия по англосаксонски образци, да я направи покорна или да я разкъса", каза още той.

Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев написа първата публикация в създадения ден по-рано Telegram канал и я посвети на безпрецедентния натиск върху Русия от Запада. Според него тази „бясна русофобия" е бездънна.

"Яростната русофобия на Запада, очевидно, никога няма да стигне дъното. Разширяването на НАТО до нашите граници, икономическата и информационна война, разгърната срещу страната ни на всички фронтове, безкрайни заплахи и сплашвания, ожесточеното преследване на нашите граждани в чужбина. Всичко това са причините за това изключително влошаване на международната обстановка, което целият свят преживява тези дни", написа политикът, цитиран от Cross.bg.

Той придружи първото си вписване с коментар, че обстоятелствата са направили каналите на Telegram по-търсени, „отколкото добре познатите социални медии, които компрометират себе си".

"Гнусна, престъпна и неморална е линията на поведение на страните от западния свят спрямо Русия през последните години - отбеляза той. - И това въпреки факта, че ние искрено се стремяхме към добри отношения с тях."

Медведев припомни, че страните победиха фашизма заедно през 20-ти век и се споразумяха за универсални правила за сигурност и сътрудничество. Но сега двойните стандарти на Запада вече не изненадват никого, добави той. 

"Когато им потрябва, те могат да си затварят очите за всичко, включително и за унищожаването на цивилни в Донбас, което продължи с години. Ако нещо не върви по техните заповеди, виновникът е само един - нашата страна",  заяви зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия.


 



Няма коментари:

Публикуване на коментар