Зима

Зима
Пролет

12 март 2022 г.

Вие усещате ли се каква тъпотия е цялата новина с разбилия се в Загреб дрон?

Ако наистина е Ту-141, производство отпреди 50 години и излязъл официално от въоръжение (на Русия) преди почти 30 години, ...това вече е срам и позор за цялото НАТО, дето иначе ще ни пази от руските самолети и ракети... 

 

Цялата приказка как НАТО ще ни пази и ще свали всички агресори се изпари без това даже да е новина номер 1 в света.

Вие усещате ли се каква тъпотия е цялата новина с разбилия се в Загреб дрон?

Дето не знаели руски ли е или украински? (бтв са убедени, че е руско - не съветско, т.е. е ново, производство).

Вие знаете ли къде се намира Загреб спрямо Украйна или Беларус или Русия? 

Значи тоя дрон (по всяка вероятност съветски безпилотен модел 70-те години, архаичен по всички днешни стандарти), трябва да е прелетял поне 560 км (от най-близката украинска граница, като естествено е пуснат от доста по-далеч), да прелети над ДВЕ НАТОВСКИ държави и да падне в столицата на едната... И то при положение, че цялото натовско небе, особено граничещото с Русия и Беларус се СЛЕДИ ИЗКЪСО! 

Ами правете си сметката какъв дизайн са направили съветските техници преди 50 години, та днешните супер мега ултра модерни американски радари не са го засекли и то когато би трябвало да следят ВСИЧКО с оглед на обстановката в Украйна. 

Сега, да беше нещо модерно - това би било заплаха за цялото НАТО. Ми утре ще падне дрон с ядрена бомба насред Берлин бе! 

Ми ако се беше забил в пътнически самолет? 

А ако наистина е Ту-141, производство отпреди 50 години и излязъл официално от въоръжение (на Русия) преди почти 30 години, ...това вече е срам и позор за цялото НАТО, дето иначе ще ни пази от руските самолети и ракети...

Остава варианта тоя дрон да е пуснат като мишена от хърватската армия да си тестват ПВО-то и да са го изтървали (но никъде не се прокрадва такава версия - или е руски (на първо място) или украински).

И само за справка.

Обхвата на тоя тип машини е 1000 км.
Най-близката граница на Беларус (естествено, той не е пуснат от граничната бразда) е над 1600 км.

Как точно руснаците биха могли да го пуснат (от Беларус) и това да прелети 1600км при обсег 1000 км... Като в тоя случай би трябвало да мине и над Полша? А нали цялото американско ПВО е съсредоточено там според рекламата? 

Или са го пуснали от Крим? Вече 2500 км ? Тогаз пък минало над Румъния - също голяма реклама на американското ПВО там.

Та, дотук с опорката с подиграването с руслямската/саветската военна техника.
Западните медии го казват - съветски/руски дрон прелетя над ДВЕ натовски държави и падна в столицата на едната. Не се съобщава за опити на НАТО да свали мишената и дори да са я засекли... Естествено не го съобщават така. Казват само "падна дрон в Загреб, вероятно е руски или украински". Толкоз. И се разчита, че публиката няма да мисли (тя както е тръгнала да го прави...) 

П.П. Ма така е, като имаме Единствената Правилна Гледна Точка и нямаме право да мислим, щото иначе ще ни маркират за убиване...

И наистина е много странно защо иначе толкова професионалните западни медии не го коментират това, а просто го съобщават като нещо незначително (незначително ще е само ако наистина е изстрелян от местната армия с цел учение за сваляне на въздушни цели - всичко друго е повод за ОГРОМНО притеснение относно способностите на НАТО и кадърността на политиците).

П.П.2 Този модел дронове, Ту-141, се използват единствено от УКРАИНСКАТА армия.


 Владимир Мицов

Няма коментари:

Публикуване на коментар