Зима

Зима
Пролет

7 март 2022 г.

Мария Захарова: Руско-гръцките отношения умишлено се разрушават от Атина

В името на неясни и съмнителни цели гръцкото ръководство е готово да анулира съвместното историческо наследство, което е определяло като естествено предимство в сътрудничество с Русия 

 

"Руско-гръцките отношения умишлено се разрушават от Атина, здравият разум е принесен в жертва на колективните западни планове да се навреди на Русия на всяка цена."

Това се посочва в коментар на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова във връзка с "антируската информационна кампания в Гърция".

Захарова отбеляза, че в името на неясни и съмнителни цели гръцкото ръководство е готово да анулира съвместното историческо наследство, което буквално вчера е определяло като свое естествено предимство в сътрудничество с Русия.

Министерството на външните работи на Русия обръща внимание на „безпрецедентната кампания, започната в Гърция, за дискредитиране на политиката на Русия“, се казва в съобщението на министерството, което критикува обвинения, отправени от висши гръцки представители, по адрес на Русия и нейното ръководство, съобщава Cross.bg.

Захарова повтори позицията на Русия за извършван геноцид в Донбас от „украински неонацисти“.

„Европейският съюз предпочете мълчаливо да наблюдава изтреблението на цивилното население на Донбас, стана съучастник в дългогодишния геноцид на жителите на украинския Югоизток. Сега Европа, включително Гърция, окончателно се подписа като адвокат на киевския режим, а русофобската истерия, отприщена от властите, достигна точка на кипене. На тази основа се вземат дълбоко погрешни престъпни решения, включително изпращане на оръжие в Украйна“, посочи Захарова и допълни, че то ще бъде насочено срещу цивилни, включително гърци.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар