Зима

Зима
Пролет

4 март 2022 г.

За чуждите винаги намирате пари

Киро си подритва стола и изобщо политическото бъдеще. Въпросът е кого още ще завлече със себе си и какви вреди ще нанесе на държавата ни!  

 

Бежанската тема винаги е щекотлива. 

Още повече в България, в която стандартът на живот се родее с този на близката до сърцето на Кирил Петков Руанда. Българските пенсионери мизерстват с по около 400 лева пенсия, работещите се чудят откъде да вземат заеми, за да си платят сметките. На държавата й се досвидяха пари за безплатни зъбни протези и повече пари за образование и култура, но когато от Козяк им наредиха, веднага намериха пари за украинските бежанци.

Има програма на правителството, в което се предвиждат по 40 лева на ДЕН за украинските бежанци. Това са по 1200 лева на месец. Които са мечта за много български пенсионери, работили и плащали данъци тук - за да могат Кирчо и компания да раздават тези пари за нуждите на американските интереси.

Разбира се, че на бежанците трябва да се помогне. Но с разум и мисъл първо за България, а не за американските интереси. Например кой и как проследява дали в България не влизат хора, участвали в "Азов" и горили живи българи в Донецк? Или участващи в неонацистките организации там? Или такива, които са трафиканти или какво ли още не, знаем доколко Зеленски изтърва положението в държавата си. Как може да се гарантира, че тези хора, които идват тук, не са нацисти? 

Другото, което трябва да се разбере от правителството на Кирил Петков е: ПЪРВАТА ГРИЖА ТРЯБВА ДА Е ЗА СОБСТВЕНИЯ ТИ НАРОД! Не може в държава, в която хората мизерстват, да се отделят толкова пари за чужди. Не може! Още повече на фона на очертаващата се сериозна криза.

Нали ЕС налага санкции на Русия? Нали САЩ бяха причината за тази война между Украйна и Русия?  Нали Германия и Франция се правят на големи хуманисти. Защо не отпуснат помощи за бежанците? Защото на практика САЩ предизвика войната с малоумните си действия близо до границата на Русия. Сега те да помагат, а не бедните и мизерстващи българи!

Киро си подритва стола и изобщо политическото бъдеще. Вчера се видя каква подкрепа има. И на обяд на Шипка и вечерта в София. Този е политически пътник. Въпросът е кого още ще завлече със себе си и какви вреди ще нанесе на държавата ни!

Призовавам Проектът на Посолството да вземат пари от господарите си за бежанците от Украйна, а не от бедните българи! Или поне да осигурят на всеки пенсионер в България стандартът на живот на един бежанец!

 

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар