Зима

Зима
Пролет

20 март 2022 г.

Александър Вучич: Важно е България да не спира руския газ по "Балкански поток"

"Вие ни доставете газа до нашия газопровод, за което си плащаме, а това, което вие искате, си е ваша работа, това не е проблем за нас." 

 

По време на предизборна изява сръбският президент Александър Вучич призова България да продължава да доставя на страната му руски газ.

"За нас е важно България да не спре притока на руски газ по "Балкански поток". Вие ни доставете газа до нашия газопровод, за което си плащаме, а това, което вие искате, си е ваша работа, това не е проблем за нас. Трудно се води разумен диалог с някого, когато целият свят е обхванат от истерия", заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, цитиран от БНР.

Коментарът му е по повод казаното вчера от българския финансов министър Асен Василев в интервю за БНР, че България няма да подновява договора с „Газпром“ за доставка на природен газ заради обстановката в Украйна.

Последва и реакция от държавното дружество "Сърбия газ", чийто директор Душан Баятович заяви, че България не може да спре закупуването на руски газ, защото самата тя ще остане без газ и допълни, че изявлението на Асен Василев се дължи на натиск срещу България, но определи това и като натиск срещу Сърбия и Унгария. 


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар