Зима

Зима
Пролет

10 март 2022 г.

Русия напуска от Съвета на Европа

"От важна международна площадка за равноправен диалог Съветът на Европа се е превърнал в марионетна структура, използвана за разпространение на върла русофобия." 

 

"Москва няма да участва в превръщането на Съвета на Европа в площадка за западно самолюбуване от страна на НАТО и ЕС: наслаждавайте се един на друг, но без Русия.=

Нова се казва в изявление на министерството на външните работи на Русия.

„Неприятелските към Русия държави от ЕС и НАТО, злоупотребявайки с абсолютното си мнозинство в Комитета на министрите на Съвета на Европа, продължават линията на разрушаване на Съвета на Европа и общото хуманитарно-правно пространство в Европа“, се посочва в документа.

„Ходът на събитията става необратим. Русия не възнамерява да се примирява с тези подривни действия, осъществявани от колективния Запад в руслото на насаждане на „ред, основан на правилата“ в замяна за потъпкваното от САЩ и техните сателити международно право“, се добавя в текста, цитиран от РИА Новости.

„Русия няма да участва в превръщането от натовците и послушно следващия ги ЕС на най-старата европейска организация в поредната площадка за заклинания за западното превъзходство и самолюбуване. Нека се наслаждават на общуването си един с друг без Русия“, заключават от руското външно министерство.

"От твърде важна международна площадка за равноправен диалог Съветът на Европа отдавна се е превърнал в марионетна структура, използвана за разпространение на върла русофобия. Тук не става дума за никакъв диалог."

Това заяви днес в Телеграм зам.-председателят на Държавната дума и глава на руската делегация в ПАСЕ Пьотър Толстой, съобщава Dnes.bg.

"Натрапването на ЛГБТ ценности, опитите за рушене на институцията семейство на междудържавно ниво не отговарят на интересите на Русия. Русия изобщо не се вписва в тяхната картина на света, ние никога няма да приемем западните ценности", увери руският държавник.


Няма коментари:

Публикуване на коментар