Зима

Зима
Пролет

31 март 2022 г.

Дмитрий Медведев: Територията на Украйна е лакомо парче за Полша

Според него Полша едва ли може да получи обозначените територии по законен път, защото може да се сблъска с недоволството на украинците и на европейските си съседи 

 

"Територията на Украйна е лакомо парче за Полша."

Това заяви зам.-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

"По полската телевизия с чиста съвест показват карта, на която е изобразено разделянето на тази нещастна страна. На нея много от западните области на Украйна са включени в състава на Полша", каза Медведев за изданието Sputnik Polska.

Според бившия руски президент и премиер Полша едва ли може да получи обозначените територии по законен път, защото може да се сблъска с недоволството на украинците и на европейските си съседи.

По-рано Дмитрий Медведев заяви, че "адските" санкции срещу Русия, както може да се очаква, се връщат на Запад като бумеранг. Според него в Европа започва рецесия, която може да се разпространи по целия свят, пише Epicenter.bg

Също така Медведев отбеляза увеличението на глобалната инфлация и цените на горивата, които растат с космическа скорост. Той посочи, че въведените срещу Русия санкции засега не дават очакваните резултати. 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар