Зима

Зима
Пролет

19 март 2022 г.

Западът в момента е фашизъм и комунизъм едновременно

Никога не съм виждал по-безобразна пропаганда от тази за войната в Украйна. И то от западна страна... 

 

Зеленски изнася речи по видео в американския сенат, английския парламент (люлката на консерватизма) и Бундестага, обирайки аплаузи на крака. 

Речите му са писани от треторазрядни сценаристи, които пишат филмите, снимани в "Бояна" с Шварценегер. Зеленски дори се отъждестви с Рейгън:). Грета Тумберг на мира. 

Клишета и долна пропаганда, които този шут не би произнесъл никога, ако американците не стояха зад него. На неговата съвест лежат 800 убити цивилни (според статистиката на ООН досега, което някак не се връзва с ежедневната обработка на медиите за руските безчинства и нападенията им над родилни домове и театри). 

САЩ приключиха Ирак за 40 дни с десетки хиляди убити под аплаузите на същите тези демократични парламенти. Зеленски е някакъв Слави Трифонов със световен успех. Аз се изумявам на аплаузите, които тези недодялани и очевидно скалъпени от евтин пиар речи, получават в парламентарни демокрации с традиции. Това е все едно да изслушват Милко Калайджиев, който да им говори заготовки за демокрацията. 

Западът приключва, но неговите активисти още не го знаят. Както не го знаеха членовете на политбюро през 1988-а. Светът е друг и той не се върти около корнукопията на средностатистическия западен елит. Путин не е луд като Хитлер, а възгледът му за света е изключително рационален. 

Никога не съм виждал по-безобразна пропаганда от тази за войната в Украйна. И то от западна страна. Това, което правят те (от гледна точка на журналистическата етика и истината) е безобразно и подсъдно. Западът в момента е фашизъм и комунизъм едновременно. Цензура и безогледен цинизъм в едно.


 

Явор Дачков

Няма коментари:

Публикуване на коментар