Зима

Зима
Пролет

9 март 2022 г.

Тея от bTV явно Хекимян ги кърми. С мозък. Директно през носа...

“Всеки човек има право да бъде глупав, против това нищо не може да се каже, но и правото трябва да се използва с известна мярка.” 

 

От телевизора превъзбуден млад украинец ни съобщава, че сме братя, убеждавайки ни с думите:

- А вие помните ли от де доде хан Аспарух?

- Не! – вика с притеснение в гласа родната журналистка, като допитва: - От де доде?

- От Украйна, бе! Аспарух е украинец!

Замислям се. Той и Киро дойде от Канада, ама не значи, че госпожата ми е сестра, я! Да не говорим, че цял свят знае, че Аспарух е лелинчо на Заев.

Ах, таз информационна война… Много объркано взе да става. Но, кво пък, с глупости светът е по-шарен, нали? 

bTV: Млада украинка изказва пред камерата своите благодарности към хората от Лвов. Нашите превеждат:

“Благодаря на сънародниците ми от Лвов, че ни дадоха подслон, накърмиха ни и ни напоиха…”

Викам си: Лелеее, тея от bTV явно Хекимян ги кърми. С мозък. Директно през носа. Че разстоянието е по-късо. Шмръкваш и целият вселенски интелект директно те удря в чутурата. Затова са толкоз умни, горките, че не знаят, че на руски “накормили” означава „нахранили“, а не смучили млеко от цицка…

Но идиоти има по цял свят! Нормално е. Сутринта например прочетох, че известната холивудска актриса Патриша Аркет е призовала Русия моментално да бъде изключена от НАТО! Викам си, браво, молодец Патриша, и Брат Пит също да бъде изключен! Ще го ева в натовеца рус!

Хубаво е, по принцип, да говориш от телевизора, особено ако не знаеш кво. Ей го на Байдън – ако не ни беше казал, че Путин е нахлул в Русия, Киро и до днес щеше да празнува 8 март на Шипка. Щото на 3-ти има много снег, ако ме разбирате какво ви казвам. 

Снег вали в главите им, пичове, снег – черен, мрачен, на талази!

И се сещам за думите на Бьорне: “Всеки човек има право да бъде глупав, против това нищо не може да се каже, но и правото трябва да се използва с известна мярка”. Все пак.

Васил Петев

Няма коментари:

Публикуване на коментар