Зима

Зима
Пролет

24 април 2022 г.

Приятели, от които нямате нужда

Има приятели, които променят напълно живота ви към по-добро, а има и такива, които само ви предават...

 

 

Някои хора вярват, че приятелството е много по-важно от връзката. Че можете без гадже или приятелка, но не и без приятел. 

Някой, с когото можете да споделяте неща, да вярвате, да прегръщате и най-важното - да обичате. Но намирането на истински приятел не винаги е лесно.

Хората ще дойдат в живота ви и ще изчезнат, но това са тези, които ще останат до вас въпреки всичко. Има приятели, които променят напълно живота ви към по-добро, а има и такива, които само ви предават. 

Понякога не успяваме да разпознаем токсичното приятелство, защото все още се вкопчваме в спомените, които имаме с този човек. Може би трябва да помислите за приятелството си и да решите дали наистина имате нужда от този човек в живота си. Ако не дават нищо положително, тогава най-добре е да се сбогувате завинаги. 

Ще ви дадем пример за някои видове приятели, от които просто не се нуждаете:

Приятели, които ви приемат за даденост 

Може да ги смятате за „приятели", но наистина ли са приятели, ако се месят в живота ви, както намерят за добре? Понякога се чувстваме прекалено удобно и приемаме приятелството си за даденост, но това не е извинение. Опитваш се да им помагаш отново и отново, даваш им всичко, но пак не получаваш нищо обратно. Те не оценяват това, което правите за тях, но преди всичко не оценяват вашето приятелство.

Това е приятелят, който никога не ви връща услугата и почти никога не е там, когато имате нужда от него. Приятелството трябва да бъде взаимно, а не едностранно. Не можете да бъдете щастливи с приятел, който ви приема за даденост. Така че, макар че може да е трудно и дори да ги обичате, най-добре е да го оставите. Те просто не си струват времето ви.

Приятели, които те съдят

Добре известен факт е, че приятелите никога не трябва да ви съдят. Те може да не винаги са съгласни с вашите решения в живота, но трябва да ви пазят, независимо от всичко. Приятел, който ви съди по вашите решения или дори по дрехите, които носите, не е този, който искате в живота си. Трябва да се чувствате комфортно сред приятелите си и да не се страхувате да бъдете себе си, но ако те карат да се чувствате така, сякаш сте съдени, тогава това е червен флаг.  Разбира се, имате нужда от честен приятел, но има тънка граница между това да ви кажа истината от уважение и да ви говори нещо, което ще ви разстрои. 


Cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар