Зима

Зима
Пролет

5 април 2022 г.

За истината не остана място

Сигурно защото не им е нужна. Колко е удобно да се казва това, което се иска и в което трябва да се вярва... 

 

Казват, че руснаците си имали у нас 5-та колона. Освен шпиони, имали и русофили, и маса българи, които кой знае защо им симпатизирали. 

Сигурно. Интересно какви са другите. Онези т.н. евроатлантици, които вече някои ги нарекоха наглосаксонци. Те нямат шпиони у нас, а родните атлантици, които не са някаква си колона, не слизат от ТВ-екраните и ни убеждават във всичко онова, което англосаксонците вече са го изразили сред целокупния Запад. Не останаха помийни слова, които да не са изречени по отношение на Путин и Русия и няма кой да обясни с разбираеми думи каква е причината, т.е. защо точно сега Москва е решила силово да реагира. Навряна за сетен път за 100г в ъгъла?

Мислещите и поназнайващи българи и сами могат да намерят търсените отговори, но медийното ни пространство е така зомбирано, така закичено с украински знаменца, че все по-малко българи си включват ТВ-тата. Повярвайте, стоят с часове в мрежите и даже забравят, че по телевизорите все още има и турски сериали. Поне това да гледат. Но защо?

Нима ще им кажат, че в Есен Шолц е освиркан и принуден да слезе от сцената на някакъв митинг? Нима ще им съобщят, че официален представител на Путин е посетил с делегация Кабул и висшите талибани са ги посрещали с такива теманета т.е. уважение, че може да се поразсъждава доста по темата. Нима ще съобщят за конференцията на Организацията на ислямските държави в Исламабад, където външният министър на Китай е главно действащо лице? Нима ще коментират задълбочено защо в този момент Южна Корея изведнъж реши да „нападне”, засега словесно, Северна? А сестрата на лидера в Пхенян спокойно заявява, че „ще отговорят подобаващо”.

Поне за ракетите им се знае. Пореден регионален конфликт? Като онзи, който поразпалват отново около Нагорни Карабах? Някой да се е запознавал с ключовите думи на 4-звездния генерал Мили, че „конфликтите между геополитическите играчи нарастват”? Мислите, че е включил в тази група ЕС? Едва ли, повярвайте. Но той е един от малкото, който не се занимава с пропаганда и агитация. Няма и да си позволи да коментира „онова от Буча”, за което меинстрийм медиите, главно англосаксонски, проглушиха света тези дни.

Да са показали как германците се снабдяват с дърва за огрев, защото се тревожат за топлото си? Или че в Германия освен украинци има и руснаци, които правят колони от 5 хил. коли в подкрепа на Русия и гордо веят руските знамена? Е, казват ни, че тълпи руски дипломати се гонят от целокупния Запад (и от София!), не само от англосаксонците, а поляци и балтийските страни водят хорото. Вилнюс дори изгони руския посланик и си прибра своя от Москва. Щели да блокират Калининград. Всички ли са шпиони или няма време за проверки? Важно е общественото мнение да се убеди в зловредната роля на Москва и Зеленски да произнесе поредната си реч в следващия парламент. 

Ние пък от „Катимерини” научаваме какви оръжия и войници ще се настаняват в държавицата ни. С това се занимаваме – ще изпращаме ли оръжия за Киев или ще си пазим достойнството т.е. държавата? Улици ли да преименуваме с „Героите на Украйна” и да заличим почитта си към наши заслужили политици или творци?

Немцов ли да почетем с наименование на градинка в негова чест или просто да се запознаем по-подробно с биографията му, в която има доста смущаващи моменти? Бог да го прости човека, но някои казват, че играта на „две писти” не е измислена днес. 

Днес какво ли не се говори! За истината не остава място. Сигурно защото не им е нужна. Колко е удобно да се казва това, което се иска и в което трябва да се вярва.


Зорница Илиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар