Зима

Зима
Пролет

16 април 2022 г.

Вие ли определяте кое е правилно и кое неправилно, "журналисти" такива?

Вие, напазарувани на килограм труженици, от години се опитвате да доубиете журналистиката в България и да я префасонирате в съмнителен, политкоректен медиен продукт 

 

Днес от Асоциация на европейските журналисти - България ще се събират в една градинка, за да отбележат своя протест „Спрете гаврата в медиите“, провокиран от издигането на кандидатурата на Мартин Карбовски за член на СЕМ. 

Читав или не, Карбовски вече публично отказа номинацията, но това няма значение - все пак соарето ще се състои, понеже господата от асоциацията вече си имат цял списък с журналисти и общественици, които са прът в тротинетките на прогреса и политкоректността. 

Първо, чудя се защо това НПО нарича себе си „европейски“ и  „журналисти“, след като от самото им учредяване на страницата им като основен спонсор открито се мъдри Фондация Америка за България. 

Второ – направих си труда да прочета претенциозното им съобщение и още на второто изречение онемях - „Оттеглянето на кандидатурата на Мартин Карбовски за член на СЕМ е ПРАВИЛНО, но самата му номинация е поредно преминаване на червената линия“.

Вие ли определяте кое е правилно и кое неправилно, "журналисти" такива? Как точно открито спонсорирани от американски НПО-та медийни служители си позволяват арогантно да се самопровъзгласяват за главна инстанция и да говорят за професионализъм и морал? Не бяха ли вашите хора същите онези, изготвили един срамен списък в последната десетдневка?

Вие и всички останали, напазарувани на килограм труженици, от години се опитвате да доубиете журналистиката в България и да я префасонирате в съмнителен, политкоректен медиен продукт. Докато седите, окопани в добре платените си фондацийки и други финансови кръжоци, ще продължавате да нямате грам идея за нагласите в обществото, извън личната ви пропаганда. Докато продължавате да сте толкова безполезно неадекватни, ще бъдете все така подигравани и презирани именно от това общество, с което се гаврите ежедневно повече от 20 години. 

Да ви питам - доколко ценно е за хората формираното от вас (за пари от грантове) „правилно обществено мнение“? Въпросът беше риторичен – не струва пет пари, както още преди десетилетия отбелязва и социологът Пиер Бурдийо. 

Като говорим за пари, единствено и само трудът на всеки некупен, независим и нецензуриран журналист (знам, че вече звучи като оксиморон, но все още трябва да съществуват поне няколко такива) струва нещо и единствено той има тежест в търсенето на истината, без значение доларовия ви вой.

Приятно пушене на цигари в градинките, докато страната ни се тресе от скандали и лъжи по въпроса с българските моряци (и не само), с любезното бездействие на управляващите и други хрантутници като вас.


 Даниела Ангелова

Няма коментари:

Публикуване на коментар