Зима

Зима
Пролет

27 май 2022 г.

С един удар Кирил Петков „оправи“ не ДПС, а кръга „Капитал“

Манипулациите на Прокопиев против Пеевски и ДПС бяха осветени от премиера


„Аз вас ще ви оправя“ казал Кирил Петков по адрес на ДПС и ги заплашил с ръководителя на службата за контрол върху санкции в Държавния департамент на САЩ. 

Тъпо и доста наивно, защото да дискредитираш по този начин цяла една чужда администрация, особено в контекста на международното положение в момента, си е голямо „постижение“. Със сигурност заради поредната си непремислена изцепка, на която ДПС с пълно право остро реагираха, Петков вече е бил ударен през ръцете, но ако има някой особено недоволен от репликата му, това със сигурност е бил медийният олигарх Иво Прокопиев.

Защото само с един удар, така дълго отглеждания от него и внимателно нагласен на поста министър-председател, разкри не само за какво е бил инсталиран там, но и в чия услуга са всичките му действия в последната година.

Защото „Аз вас ще ви оправя“ всъщност е рефрена на цялата медийна машина на Прокопиев, впрегната в последните десетина години за омаскаряването на вечния му враг Пеевски(а в последните месеци и спрямо ДПС, които застанаха зад него след санкциите по „Магнитски“). С постоянни лъжи, с манипулации и с ангажирането на огромен ресурс от медии, говорители и политици, Прокопиев успя да създаде на Пеевски толкова негативен образ пред обществото, че тази кампания като нищо би намерила достойно място в наръчниците по информационна диверсия на бившата ДС, към която са се числили впрочем и най-близките роднини на разградския олигарх. А искайки доказателства за приписаните на Пеевски деяния, както и разкривайки (съвсем обосновано) съществения принос на Прокопиев за налагането на санкциите, ДПС си спечелиха пренасянето на медийния огън на кръга „Капитал“ и върху себе си.

Това е простата истина и това обяснява с едно изречение защо Прокопиев загуби в последната година съня си и защо толкова се страхува името му да бъде споменавано постоянно от парламентарната трибуна. Защото е гузен и защото много добре знае по чии доноси санкциите от САЩ спрямо Пеевски станаха факт и как го е „оправил“ в тях така, че и американската администрация да повярва в лъжите на „Капитал“.

Всъщност от години Прокопиев „оправя“ всички. Първо оправи естествено себе си, ставайки милионер от днес за утре благодарение на бандитската приватизация на „Каолин“ по времето на Костов. После оправи Бойко Борисов, пробутвайки му във всяко негово правителство по няколко свои министри, за което бившият премиер сам призна. Накрая реши да „оправи“ и цяла България, създавайки политически проекти от бившите креатури на Костов, от НПО хрантутници като Христо Иванов, както и от „нови звезди“ от сорта на Кирил Петков.

Така че съвсем не е изненада, че сега Петков, вече в битността си на министър-председател, „оправя“ наред не проблемите в държавата като високи цени, енергийни кризи, обедняване на хората и социално недоволство, а враговете на Прокопиев.

„Пеевски“ и „ДПС“. Това приказва от сутрин до вечер „Просто Киро“, както го наричат с умиление симпатизантките му и да се чуди човек защо в публичните му изяви вече не се появява надпис по телевизията „платена публикация от кръга „Капитал“. След като и на децата е ясно чии интереси защитава и за кого се хвърля на амбразурата с комсомолски плам.

Но всичко е до време и истината рано или късно лъсва с целия си блясък. И нито лъжите за „руски връзки“, нито приписваните въображаеми бизнес интереси на ДПС в един или друг проект, упорито повтаряни от медийните глашатаи на Прокопиев, към които се числи и Петков, могат да продължават вечно.

Защото ще дойде моментът в който хората най-накрая ще се запитат: „Докога ще позволяваме на кръга „Капитал“ да богатее на наш гръб, да ни се подиграва в лицето, да ни лъже и да ни „оправя“?


 "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар