Пролет

Пролет

11 май 2022 г.

Хора тунинг. Запорожци със спойлер. Писатели без молив. Това са те!

Защо у нас се полагат специални грижи за насърчаване на бездарието? Може би само Захо знае. Щото нали е ентелегент. И вее чуждо знаме с гъза си... 

 

Помня, че преди години се напънах да прочета първата книга на Захари Карабашлиев (след края й не съм проверявал дали е писал втора, струва ми се напълно излишно), та в тази своя творба, чиято идея by the way е крадена на парче от най-различни световни автори, включително и от “По пътя” на Керуак, нашето момче емигрант достига високото ниво на невидимото изкуство, за да кацне в края на текста до въпроса, задавам от много анализатори днес, а сиреч, какво не каза в речта си Путин? 

И отговорът е - ебали му майката! Само Захо знае! 

Искам да кажа, че не е лека работата на литературния зидаро-мазач емигрант. Да не говорим, че аз и до днес не разбирам, защо се върнаха всичките тея хора от чужбина?! Захо, плюс двете наследствени комунистки - Людмила на Гриша Филипов и Милена на Дико Фучаджиев - както и недоразумението Киро Канадеца. 

Всички те със своя безспорен талант можеха да продължат да пръскат креативност от личния си апарат за командно дишане, но не сред родната простовата публика, а сред елита на световната олигофрения, и всичко това докато топят оребрени си пети, я в залива на Hermosa beach в L.A., я в отделението за скариди на пристанището във Ванкувър. 

Енигма са за мен тези хора, ем умни и красиви, ем не съвсем. 

Да вземем Киро например. Умен, но акъла му кът. Модерен, но сакото му тясно. Прозрачен, но чепиците му в кал. Красив, но зъбите му големи. Женен, но за Лена. Независим, но с Асена.

Всъщност проблемът според мен е, че всички те си мислят че са електрически двигатели, докато всъщност са само едни стари бангии на вътрешно горене. Замърсяват околната среда с дизелов талант и фъфлеща мисъл, защото забравят, че може и да са сглобявани в Америка, но софтуера им е писан в Правец. 

Хора тунинг. Запорожци със спойлер. Писатели без молив. Това са те.

Или както казваше Георги Марков навремето, с който въпреки напъните си въпросните лица нямат нищо общо и родителите им много добре знаеха това, винаги съм се питал защо у нас за разлика от целия нормален свят се полагат специални грижи за насърчаване на бездарието?

Въпрос без отговор. Може би само Захо знае. Щото нали е ентелегент. И вее чуждо знаме с гъза си.

Захари Карабашлиев

 

Васил Петев

Няма коментари:

Публикуване на коментар