Зима

Зима
Пролет

21 май 2022 г.

Денис Пушилин: Трибуналът над украинските военни, които напуснаха "Азовстал", е неизбежен

"Справедливостта трябва да бъде възстановена. По ръцете на тези военни е кръвта на много, много цивилни, жители на Мариупол, други градове." 

 

"Трибуналът над предалите се военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, които се намираха на територията на завода "Азовстал", е неизбежен."

Това заяви ръководителят на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин. Според него "по ръцете на тези военни е кръвта на много, много цивилни, жители на Мариупол, други градове и региони", съобщава ТАСС.

"Затова смятам, че тук е неизбежен трибунал. Смятам, че справедливостта трябва да бъде възстановена. Има искане за това от обикновените хора, обществото и вероятно от здравомислещата част от световната общност", каза Пушилин на среща руска с делегация, водена от лидера на фракцията на ЛДРП в Държавната дума Леонид Слуцки, съобщава Glasove.com.

В петък руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за пълното освобождаване на завод "Азовстал" и Мариупол от украинските бойци. 

Общо от 16 май 2439 нацисти от "Азов" и украински военнослужещи, които бяха блокирани на територията на завода от 21 април, сложиха оръжие и се предадоха.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар